14 december 2020

Lite nytt


Jojomensan... faktiskt lite nytt! Visserligen använde jag notsidorna som jag använt mig av tidigare men bollarna är nytillverkade! Jag klippte till rundlar som jag sydde ihop på maskin med tråd emellan. Sen var det bara att veckla ut dem till bollar. Jätteroligt pyssel.


En girlang hänger över rutiga duken...


... och en annan hängde jag i köksfönstret. Svårt att sluta när jag börjat så det blev några fler som jag delat ut bland barn och barnbarn.


Men lite gammalt också... min pyttelilla tomte har kommit fram, och i år valde han att sätta sig i fruktskålen. Tomten köpte jag för egna pengar på Rutebo keramik i Leksand när jag var elva år. Ibland har han varit försvunnen men till slut hittats i tid. För övrigt den enda tomten hos mig... men nog så viktig.

Inget är som vanligt dessa tider men vi får göra allt så bra vi kan. Hoppas ni haft en fin luciamorgon trots allt.

Ha det gott.

4 kommentarer:

Mamma C sa...

Så fina små notbollar du gjort. Det är svårt att sluta pyssla när man sätter igång.
Såg något liknande på insta faktiskt. Blev lite sugen på att testa.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Så gullig den lilla tomten är! Jag har ju också bara en tomte, en tomte från Värmland.....som pratar värmländska :-) Kan tänka mig att barn och barnbarn blev glada för de fina girlangerna du gjort, och jag kan tänka mig att det var svårt att sluta tillverka, så det är ju perfekt att kunna ge bort!
Allt gott till dig! Kramar
Birgitta

lisashus sa...

Så fint med dina bollar och så dekorativt både på fina duken och i fönstret. Ja, pynta är roligt ändå, även om det är för en själv i år.
Roligt med gamla minnen som dyker upp så här års. Vilken fin liten tomte och gör sej så fint där!
Kram
Lisa

Eleonora sa...

Som vanligt har jag läst tillbaka bland dina inlägg och jag blir fortfarande så imponerad av allt du har att skriva och berätta. Inga konstigheter utan bara rakt på sak vad du tänkt vad du pysslat med och hur läget är hemma hos dig. Så fina och vackra bilder du har lagt ut också. Jag blir så glad att kunna känna igen mig lite grann.

Hoppas vi ska kunna ses snart för i januari kommer väl ett vaccin att kunna tas i bruk. Har inte varit hos sonen på hela året och det känns ganska trist.
Allt gott min kära vän inför jul och nyår vill jag önskar dig och skickar med många varma kramar