30 december 2020

Apelsiner, Joanna Trollope och längtan efter ett nytt år

Tänk att året snart är slut! Aldrig har nog så många längtat efter ett nytt! Ett nytt fyllt med förhoppningar om att pandemin planar ut och att vi kan umgås med nära och kära igen... utan restriktioner.

Ser ni böckerna på bordet? De ligger där och väntar. Jag läser ju väldigt mycket och längtar efter böcker med substans, vill ha något mer än de jag senast läst och som just nu inte passar mig. Jag tänker läsa Joanna Trollope igen, har fyra egna att börja med, lästa för säkert tjugo år sen. När bibblan öppnar igen kan jag låna de andra. Eftersom de är helt fristående så gör det inget i vilken ordning man läser dem. Det finns elva stycken utgivna på svenska. Här kan ni läsa om henne och om böckerna. Har ni läst något av henne?


Jag har plockat bort en del barrande tallris och letat fram en virkad duk med frans inför nyår. Lilla granen får vara kvar ett tag till. Fatet med apelsinerna får representera mina förväntningar på nya året. Sundare vanor helt enkelt!

Nu vill jag önska er ett gott slut och ett gott nytt 2021. Jag vill också tacka för alla roliga, uppmuntrande, gulliga och snälla kommentarer ni ger. Och tack för hälsningar i form av telefonsamtal, sms, mejl och brev... några av dem handskrivna! Så fantastiskt att så många vill läsa mina inlägg. Utan er vore Solstrimmor inget alls. 

Gott nytt år!

11 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Önskar dig också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År🎉🥂🍾🥳

Mamma C sa...

Vi får verkligen hoppas på ett mycket bättre år som snart kommer.
Nej, jag har inte läst någon av hennes böcker.
Önskar dig ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År
Kram Carin

Villa Ryttarängen sa...

Ja du, snart är det ett nytt år. 2020 kommer gå till historieböckerna. Sitter här och funderar på att göra lite nyårsfint. Fint med en virkad duk på ditt bord. Kraaaam Pia

Evas Pyssel sa...

Jag ser på dina bilder av ditt hem och din beskrivning av det. Och vet du , jag känner mig riktigt hemma hos dig. Gamla saker. Saker av värde i sin enkelhet. Böcker som lockar och en riktigt skön läsplats. Alltihop inspiration.
Jag ska så snart det går låna någon bok du rekommenderar. Själv har jag fastnat för Jenny Colgans böcker ,som också utspelar sig i England. "Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden" ligger på mitt bord just nu. Har läst flera tidigare.
Ja det är så man får göra i dessa tider, försvinna in i en mysig värld utan coronavirus. Just idag är jag faktiskt glad på ett annat sätt. Vår julklapp till sonen i London har just lastats på en postbil för leverans, efter 20 dagar på väg !!! Men bättre sent än aldrig. Han får tända ett ljus, värma på lite glögg och tomta för sig själv denna dag.
Och du, just nu ser jag solstrimmor utanför fönstret. Är det ett tecken ??
Ha ett fint slut, så ses vi härinne igen. Kram Eva

lisashus sa...

Hemtrevnaden riktigt lyser genom dina bilder. Så härligt och inbjudande det ser ut hos dej. Ja, nu önskar vi oss ur detta gräsliga år av restriktioner och elände. Vi kan bara hoppas på att det blir bättre tider så att vi återigen kan umgås normalt.
Låt oss önska att 2021 blir ett ljusare och bättre år!
Tack för boktipset!
GOTT NYTT ÅR!
Kram
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Som vanligt mysigt hos dig! Ja detta märkliga år lägger vi snart bakom oss, skönt...
Bra boktips också! Hoppas biblioteken kan öppna snart...
GOTT NYTT ÅR till dig.
KRAM från Titti

MirandaMaräng sa...

Ett gott slut och ett Gott Nytt År 2021 önskar jag dig också!
Kramar

Vit Hortensia sa...

Har inte läst Joanna Trollope.....faktiskt inte ens hört talas om henne förut, men ett tips tas alltid gladeligen emot för jag läser också mycket! Plöjer just nu högen med Håkan Nessers böcker och avslutade precis "Styckerskan från lilla Burma". Nu väntar "De vänsterhäntas förening" :-)
Önskar dig en riktigt fin nyårsafton och allt det bästa när vi går in i det nya året 2021!
Varma kramar till dig!
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Nej, har inte läst något av henne, men tack för tipset!

Önskar dig ett Gott nytt år!
Nyårskram Gunilla och katterna

Eleonora sa...

Stor Gott Nytt År-Kram till dig och nu önskar jag bara för 2021 att vi ska få träffas o att jag snart. kan ta mig iväg med tåget. Allt gott

Vform sa...

Åå, vad jag njuter av att läsa dina inlägg!
Mysfaktorn lyser igenom alla dina bilder!
Jovisst längtar vi till normala tider igen, om de nu blir samma som förr, det vet vi ju inte!
Men vi får hoppas att detta snart får ett slut!
Tack för alla snälla kommentarer inne hos mig ...
Önskar dig ett fint nytt år!
Kram Vivan