2 januari 2021

Spegel spegel...


Före jul så möblerade jag om i sovrummet... igen. Egentligen är det bara ett byte mellan säng och skåp. Alltid när jag skiftar plats tycker jag att det är så här det ska vara. Jag sover lika bra med huvudet åt vilket håll som helst. Jag kan sova stående om det skulle vara så... ja, jag vet! Stackars alla ni med sömnsvårigheter. 

Det enda nya som skiftet förde med sig var att jag satte upp en spegel ovanför morfars mjölbyrå. Spegeln är den som har suttit på balkongen under sommaren. Det är nåt visst med speglar. De ger ett djup och bidrar till en spänning i rummet. Om jag haft mer plats hade jag letat efter en riktigt stor och hög gammal spegel till vardagsrummet. Men det finns ingen ledig vägg. Så jag nöjer mig med den här.

Lilla ikonen är en av flera som flyttas runt i mitt hem. De är minnen från resor jag gjort eller loppisfynd, och jag är väldigt förtjust i dem. De har säkert skymtat i mina tidigare inlägg. 

Härligt med nya årets oskrivna blad. Nu ska vi se till att det här året blir så bra som vi trodde att förra året skulle bli. Jag har skrivit ner mina förväntningar och önskningar och adresserat till mig själv som jag gör varje nyårsafton. Så roligt att öppna kuvertet och läsa föregående årets förväntan. Somligt har faktiskt slagit in, annat har inte inträffat, som tur är kan jag nu tycka! Nyårslöften har jag slutat med för länge sen.

Må gott och förverkliga era önskningar under det här året. Allt går... om man vill. Och det är aldrig försent!

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vad skönt att kunna sova bra. Det ser så mysigt ut i ditt sovrum och spegeln passade ju jättefint där. Gillar byrån, en mjölbyrå? Hade man mjöl i den alltså? Roligt med gamla saker som får vara kvar. Kraaam Pia

Rosor och ruiner sa...

Så skönt med god sömn... just vaknat.... låg o vände o vred på mig till ca kl tre i natt, blir så ibland. Tog ju en nap i soffan igår em o det får jag ju lida för direkt...
kram Gunilla

Eva-Lotta sa...

Vilken kul ide, med brev till dig själv!
Så skönt att du sover så gott, det är verkligen något att glädjas över! God fortsättning!

Mamma C sa...

Speglar gör alltid det lilla extra i ett rum tycker jag.
Stående vet jag inte om jag grejar att somna. Då måste jag nog vara bra trött tror jag.
Vilken smart idé med ett brev till sig själv.
En god fortsättning till dig.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Så himla fint i ditt sovrum och spegeln blev säkert pricken över i. Jag tröttnar fort på tavlor, men spegelns bild förändras alltid, förutom att den också förstorar och förstärker, så jag sätter hellre upp speglar än tavlor :-)
På nyårsafton knyckte jag din idé och skrev ett brev till mig själv. Ett ganska långt brev så jag kommer inte ha en chans att komma ihåg allt. Ska bli spännande att läsa till nästa nyår.
Ha nu en skön helg.....den första på det här nya året. Sååååå härligt!
Kramar
Birgitta

HWIT BLOGG sa...

Med den underbara tapeten kan man bara sova gott :) Speglar gillas (helst gamla suddiga) och det där med brev till sig själv är ju inte dumt! Ska genast tänka över vad jag vill 2021...
Kram från Titti

lisashus sa...

Visst är det vackert med speglar och de ger ett rum en ny dimension! Denna spegel är verkligen jättefin ovanför mjölbyrån!
Vilken fin ikon och ramen är minst lika vacker som motivet! Vilket fint minne!
Önskningar ja - något att ta tag i känner jag.
God fortsättning på nya året!
kram
Lisa

MirandaMaräng sa...

Ja speglar är inte dumt. . . de ger en viss rymd till rummet! Och din passar ju utmärkt ovanför din morfars byrå (så roligt att ha den kvar)!
Många önskningar står på min lista framöver. . .och som ska bli avbockade!
Ha det så bra!
Kramar

Bettys beundran sa...

Säger det igen - du har det så fint i ditt hem. Det är det där lilla extra som gör att jag tror att vem som helst skulle känna sig hemma där. Det märks att du tycker om ditt hem och alltid har det hänt något nytt. Morfars mjölbyrå - bara det, vem har en sådan? Det finns gott om mycket stylade hem när man tittar runt men ack det saknas något och det är det du har lyckats med. Tack för att jag får titta in och se hur du och Siri har det.