1 augusti 2022

Tycke och smak


 Där bakom spireakvistarna skymtar de jag aldrig tröttnar på. Mina soffkuddar.


Tre trotjänare i milda färger, färger som passar mig och min inredning.

Gamla sammetskudden, som jag broderade en knappkrans på en gång...

... den med sirliga blommönstret och så mjuka pälsklädda kudden. Och för den som undrar... den handvirkade sniljekudden har nu hamnat i sovrummet. Det är bra med samstämda färger som passar in överallt.

Byter sällan kuddfodral som många andra. De mjuka färgsättningarna mår jag bäst av. Tråkiga tycker säkert många. Inte jag. Mer än en gång har jag försökt färga till mig. Vara lite fräckare, roligare. Gladare. Så fint... hos andra. Jag återkommer ändå till de dämpade naturfärgerna. Som gör att jag mår bra. Tur att vi har olika tycke och smak!


Hos mig får den brokiga bokhyllan stå för färgerna.

Så säger jag... Käraste augusti. Du är välkommen!

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Man måste känna sig bekväm med de färger man väljer. Din knappkudde är ju superfin. Ser så rofyllt och hemtrevligt ut hos dig. Kraaam Pia

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Les livres sont la touche de couleurs qui animent les teintes neutres. Très bon choix. Moi aussi, j'aime les couleurs douces qui rappellent la nature et la terre.

Bonne semaine !

Hélène

Anonym sa...

Jag byter sällan något alls. Det ser ombonat och trevligt ut hos dig! Eval8

Mamma C sa...

Det man gillar ska man hålla fast vid, tycker jag och din knappkudde är jättefin.
Själv byter jag kuddfodral väldigt ofta efter vi flyttade till Spanien. Har hittat en gubbe på marknaden som säljer egengjorda kuddfodral för en 1€ st. och då kan jag inte låta bli ibland och köpa några 🙈.
Kram Carin

Anonym sa...

Alltid lika kreativt och smakfullt

lisashus sa...

Helt rätt att du håller fast vid det du tycker är fint. Sånt varar ju i längden. Känner själv inte för starka färger som man (jag) oftast tröttnar på. Nej, harmoni är väl det jag känner hos mej också med mina milda färger.
Dina kuddar är ljuvliga och den med knapparna, så härlig!
Så vackert med kvistarna som förgyller lite extra och årstiderna växlar.
Njut av augustidagen!
Kram

Vit Hortensia sa...

Ja, tänk att vi nu är inne i augusti och snart myser mer inne med mjuka vackra kuddar i soffan. Din sirligt blommiga kudde i de finaste av färger gillar jag!
Hann precis plocka de svarta vinbär jag behövde till ett kok saft innan det började regna. Nu smattrar det på fönstret och saften kokar. En fin dag önskar jag dig! Kram
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Så fina färger, verkligen! Gillar också lugna färger bäst, trots det byter jag soffkuddar typ tre gånger om året... För jag tycker det finns så många fina så kan inte låta bli att köpa nya ibland... Men för övrigt är det inte speciellt färgglatt hemma hos mig ;)

Ha det gott!
Kram Gunilla

HWIT BLOGG sa...

Ja jag älskar glada färger när jag målar men hemma är det en beige/brun färgskala. T o m julen med allt rött kan vara störande ha ha...
Sååå mysigt det ser ut hos dig :)
Kram från ett HETT Öland & Titti