12 september 2022

Att unna sig oskrivna blad

Även om jag har flera dagar ifyllda i almanackan, varav de flesta är roliga, njuter jag av dagarna som är blanka.

Alltså blanka i den mening att jag kan fylla dem med vad jag vill. Tycker om att inte ha för många åtaganden.

Oskrivna blad. Ibland frågar folk... vad gör du om dagarna? Då får jag tänka efter och det förväntas att jag ska räkna upp en massa saker jag gjort och känner lite dåligt samvete för att jag just den dagen inte gjort ett smack. Förresten minns jag oftast inte vad jag gjort heller! Att kunna unna sig en helt blank dag och tycka om det är för mig lycka.  

Bilderna har inget med texten att göra. Ett oskrivet blad är de definitivt inte. Jag hittade den rofyllda tavlan på PMU i lördags och vyn är från Sundborn och målad av Svärdsjökonstnären Tore Östberg. En akvarell som jag inte kunde låta bli att köpa. Fint inramad i guldram med snedskuren passepartout och certifikat på baksidan. Kostade... 65 kronor. Inte klokt! Har inte plats för den egentligen men den får stå lutad mot väggen i sovrummet ett tag.

Idag ska jag inte göra nånting. Jo, kanske jag skriver en rad, eller två. Läser såklart. Tar en promenad. Bokar tvättstugan och bäddar rent. Sånt där som inte räknas ni vet. Jag vet att jag är lyckligt lottad som sällan har tråkigt. Så nöjd med det mesta. Uppskattar min vardag. Är oändligt tacksam för att jag är frisk (bortsett från den tradiga ischiasen).

Efter några roliga dagar med väninnan från norr är jag uppfylld av den gemenskap vi har. Utan vänner skulle nog livet vara fattigt. Oavsett om de bor långt bort eller nästgårds är de så viktiga.

Önskar att ni, alla mina bloggvänner, får en njutbar septembervecka.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, ska du inte se utställningen ”Sekelskifte” som nu visas on-sön på Stora Hyttnäs? Oj det hade jag gjort om jag bott lite närmare Falun! Hälsning Marie

Anonym sa...

Tavlan är så fin! Även dagar med noll i almanackan har jag insett att man gör en hel del.
Glad måndag!

Rosor och ruiner sa...

Ett fint inlägg! Dagarna med oskrivna blad gillar jag med, och ofta när jag skall skriva mina rader i femårsdagboken på kvällen, vad jag har gjort under dagen, så vet jag inte riktigt vad jag skall skriva. Det är ofta sånt där, "som inte räknas...". I lördags hade jag precis en sån där dag som du skall ha idag; tog en promenad, bokade tvättstugan, bäddade rent... Men såna dagar behövs de med, och kan vara rätt trevliga ändå. Det var i alla fall väldans skönt och lägga sig i renbäddade lakan! En vardagslyx!
Ha en skön oskriven dag!
Kram Gunilla

Anonym sa...

Det var jag! Eval8

lisashus sa...

Vilken vacker akvarell du har hittat och vilket pris sen! Helt otroligt!
Jag känner likadant med de blanka dagarna. Så skönt att ha oplanerade dagar. Det känns verkligen lyxigt i min värld nu och jag njuter också. Visst gör man väl något varje dag, men inget jag lägger på minnet. Mycket pyssel på torpet blir det ju alltid för där finns att göra hela tiden minsann.
Önskar dej njutningsfull dag!
kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

This watercolour is really pretty with these autumnal hues. Perfect for the coming season.

Like you I am never bored. Some days, I do the housekeeping, others I cook, garden, or paint, watch tv. I like to read before sleeping. Nothing exceptional. The thing I savour being retired is that I take my time.

Have a pleasant week !

Hélène
http://helleyn.blogspot.com

Villa Ryttarängen sa...

Vilken fin tavla eller akvarell du fyndade. Ja du dagarna blir så som man gör dem tänker jag. Om man nu kan väja fritt. ja du förstår vad jag menar. Viktigt att känna sig tillfreds med sina dagar ändå. Kraaaam Pia

Mamma C sa...

Jag tycker det är märkligt med folk som frågar en sådan fråga som "vad gör du om dagarna".
När vi bestämde oss att flytta till Spanien så fick vi också sådan frågor av våra bekanta. -Vad ska ni göra där om dagarna.
Både jag och gubben har alltid svarat dessa människor, precis samma som vi hade gjort om vi bodde kvar i Sverige.
Det är inte alltid det är full rulle på dagarna här heller. Men ändå så fylls de med något.
Kram Carin