31 mars 2023

En ny bekantskap


Det är så spännande när man gör en ny bekantskap. Jag hittade två böcker på loppis av samma författarinna. Nu har jag läst ut dem båda två.

Som synes heter hon Julie Parsons och genren är kriminalromaner. Första boken jag läste heter Mary, Mary. Den lämnade mig inte oberörd. I det förflutnas grepp är tydligen hennes sjätte. Är nyfiken på hennes övriga romaner som är utgivna på svenska och ska leta efter dem. Sökte på Bonnier Förlags hemsida och såhär står det om henne...

Julie Parsons föddes i Nya Zeeland som dotter till irländska föräldrar men har bott större delen av sitt vuxna liv i Irland utanför Dublin. När hon var fem år försvann hennes pappa under en båtresa och kom aldrig tillbaka. Sju år senare flyttade resten av familjen till Irland. Hon har en varierad karriär bakom sig som bland annat konstnärsmodell, frilansjournalist och radio- och TV-producent innan hon började skriva. Hennes debutroman Mary, Mary (1999) väckte stor internationell uppmärksamhet och framgångarna har fortsatt sedan dess.

Tack för grattishälsningarna både här på bloggen och via kort och mejl. Nej, jag fyllde inte alls jämna år, ojämnare än såhär kan man knappast fylla!

Önskar er alla en god helg och ett fint inträde i april månad.

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är roligt när man hittar böcker som man gillar. En del författare överraskar verkligen. Undrar om du har någon bok på gång?
Trevlig helg!

lisashus sa...

kul när man hittar en intressant bok som fångar en och loppisböcker är inte att förakta!
Fina härliga blommor har du där också att njuta av.
Ha en fortsatt fin fredag och helg!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Även bra böcker kan man hitta på loppis 👍.
Ha en bra lördag.
Kram Carin