4 mars 2024

Återvinning på hög nivå


Här är en korg med katthår från Iris. Jag sparar det som bomaterial till småfåglarna och tar det med ut i skogen och tussar ut på buskar och träd. Min jägarsvärson har också nån gång haft med sig en påse ut för han är ju i skogen mer än vad jag är. Och jag lovar att det blir mycket hår! Jag har nämligen en katt som älskar att bli kammad. Varje morgon, annars protesterar hon högljutt!

Nu, när jag närapå bor mitt i ett äppelträd, kom jag på en ny idé. Jag tänkte sätta ut katthåren i trädet så stadsfåglarna också får lite mjukt i sina bon. Men tussa ut dem som i skogen ville jag inte för då skulle det yra katthår runt hela stan... ja, åtminstone i hela trädgården.

Efter lite funderande så köpte jag en talgbollshållare på Claes Ohlsson för 49:- och proppade den full. Det blev en perfekt hållare!

Det är mitt köksfönster och min balkong däruppe. Nu blir det spännande att se om det passar småfåglarna. Hoppas det. Återvinning på hög nivå.


Här sitter ursprunget och bryr sig noll. Hon struntar blankt i fåglarna utanför i trädet. Inte ens när det tidigare var invaderat av hundratals sidensvansar brydde hon sig.

Men matte bryr sig. Och förhoppningsvis de bevingade bobyggarna.

Önskar er en fin dag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så smart idé! Hoppas även stadsfåglarna uppskattar det!
Glad måndag! Eval8

Mamma C sa...

Verkligen återvinning och en bra sådan. Nu får vi hoppas att stadsfåglarna blir glada med.
Kram Carin

lisashus sa...

Vilken jättebra idé! Härligt att Iris bidrar till återvinningen - helt ovetande förstås. Mycket smart drag detta med talgbollshållaren också.
Kan tänka mej att grejen blir poppis. Minns att jag hade en krans med ett tovat band, där småfåglarna var som besatta av det tovade bandet.
Grattis till fåglarna i Falun!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Spännande att titta ut och se om fåglarna hämtar sitt bomaterial i äppelträdets talgbollshållare! Och så fin Iris i korgen :-) Kram
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Smart! Har tänkt länge att jag skall lägga ut katthårstussar, för det blir onekligen en hel del av tre katter... Men tänkte att det bara skulle fara omkring i luften här om jag bara lägger ut det i trädet, vilket kanske inte är så roligt för grannarna... ;) men ut i skogen skulle jag ju kunna ta med det, eller som du har gjort här med den där talgbollshållaren! Eller katthårshållaren kanske vi skall börja kalla den!
Iris är som vanligt bedårande! Och din soffa blev ju toppen, du är bra på återbruk på alla sätt!
Kram Gunilla