27 september 2015

Gräskronans färg


Gräskronan jag band i somras har nu skiftat från grönt till sådär härligt gult som jag gillar.


Överhuvudtaget är jag svag för torkade strån och kvistar. Känns så befriande den här tiden. Inga buketter behövs längre. Ljuslyktan är gammal och från Indiska. Det fina klotet köpte jag på trädgårdsmässan för flera år sen. Inget nytt numera, jag sliter på det gamla och är nöjd med det.


I sovrummet hänger gräskronan ovanför den gamla byrån. Fröställningarna i flaskorna är besprutade med naturlig grapefruktskalsolja, otroligt bitter men helt ofarlig för små Major. Kronan har också fått sig en dusch efter att tidigare varit ett attraktivt byte. HÄR kan du se den nybundna kronan.

Maja hälsar och säger att hon tackar för alla fina rader... Tack också för mina krya på-hälsningar, jag är nästa frisk nu, lite snorig bara!

Ha en fin vecka, jag tyckte jag hörde att den skulle bli soligt sensomrig? 

Ps. Ursäkta dålig bildkvalitet men det är fotat i sovrummets mörkaste hörn och jag vägrar använda blixt.

14 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Skönt att du känner dig bättre vännen. Fina bilder på gräskronan och det andra. Inte behövs det nytt stup i ett det vackra är det som håller i längden. Kraaam Pia

Meta sa...

Även här ska solen skina på mig det är bra för jag ska göra slutarbetet i rabatterna tänkte jag. När mörkret kryper inpå knuten är det lite trist att vara här när stugan är liten och jag har inte så mycket här att göra. Flyttar hem när vädret blir sämre. Torkade växter är fint och så bra när det är vinter inget vatten att komma ihåg. Gräskronan är så fin det får jag nog lära mig.
Ha det så gott i veckan
Kram Meta

Ezter sa...

Så roligt att få se hur den ser ut nu! Vilket helgväder vi haft!

Skaparglädje sa...

Det är så stilrent och fint i ditt hem.
Kram!

lisashus sa...

Din krona har gått in i nästa stadium och är minst lika vacker som när den var grön, och bandet är såååå vackert till!
Alltid vackert med torra kvistar och växter! Så fint du har gjort det här!
Ja, nu får du allt tänka ett steg till - ett "Maja-steg" för att få behålla dina fina växter! :) Så det kan bli!

Klokt att vårda det man har och glädjas åt det, trenderna kommer och går och plötsligt är det "inne" med än det ena, än det andra! Huvudsaken att man trivs med det man har! Så känner jag också!
Ha en härlig söndagskväll!
Kramar
Lisa

Lena sa...

Så vackert du har det! Älskar också att plocka fram "gamla" saker istället för nyköpt!
Ha en riktigt skön vecka!
Kram Lena

Helena sa...

Så fint med gräskronan som hänger där. Nästa sommar ska jag allt försöka mig på att göra en själv. Tycker att de är ljuvliga. Fin ny vecka till dig!/Kram

Erikslundsliv sa...

En sån gräskrona ska jag göra nästa sommar om jag kan klura ut hur man gör vill säga... Den är jättefin och så där fint naturlig som jag gillar. Så skönt att din förkylning är bättre!
Kramar, Ann

Vardag och flärd sa...

Trivsamt vackert hos dig! Känns så bra när du säger att du sliter på det gamla och är nöjd med det. Inte behöver vi fler saker, vi flyttar om och ändrar på det vi har så blir det som nytt (jag rensar varje vecka och kör till second hand, känns så himla bra).
Nu undrar jag vad grapefruktskalsolja är för något och var man köper det, mina katter är lite för nyfikna ibland så finns det något ofarligt som håller dem borta är det bra.
Hoppas du får en härlig höstvecka, vännen!
Kramar Eva

Agneta Tellander sa...

Roligt som alltid att läsa din blogg. Var ett tag sen nu. Varit i Provence och hälsat på bror och svåger. Blev väl omhändertagen. Mycket lyx och flärd, champagne och goda middagar. Sol och en simtur blev det också. Hoppas på fortsatt sol i Sverige. Älskar hösten och lugnet som du. Får nog också ladda up med ljus. Kram Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Graskronan er jo blitt så fin , jammen enda finere nå da den har fått den varme fargen , herlig !!! Hva skal man med nytt når man har så masse koselige saker som du ?! Klem klem

Rost och rädisor sa...

Kronan åldras verkligen med behag och så fin där den hänger.
Allt gott
Anette

House and Garden by Bia sa...

Så mysigt hörn du visar ;).....jättefin krona...
Ha en fin höst dag !
Kram bia

G:a Affären sa...

Varje gång jag scrollar ner och ser bilden på dig blir jag så glad, fina Eva-Mari!
Gillar din gräskrona och så fin den är i sina höstfärger! Ditt stilleben i samma nyanser passar så bra tillsammans med den.
Och jag gillar din balkong så mycket med det rostiga mot den terracottafärgade väggen! Så det var hemligheten med de fina renfaneblommorna! Mina brukar bli bruna...
Skönt att förkylningen gick över.

Ha det gott!
Kramar /Cia