7 november 2016

Ånyo... utställning i Mannes Fejs


Vi var till Leksand på en spännande utställning i helgen, svägerskan Karin och jag. Karins syster, Ann-Ki Jones, ställde ut i härbret hos Mannes Fejs. Manne hade upplåtit övervåningen åt henne. Utställningen heter Ånyo och har pågått under Allhelgonahelgen.


Hon gör konst av gammalt bortglömt, ratat material som får nytt liv genom temat Ånyo. Titta bara på fint Leksandsfolk här ovan!


Om man skärper blicken mot mitten av plåtfatet ser man varför det heter Liv.


After ski...


... och såklart... Naken.


Gamla dräktband blev till en vacker kronkrans. Och som alltid ska en utställning ses med egna ögon och inte genom dåligt fotade bilder. Så många fler installationer och skulpturer trollband oss, och jag blir så tagen... och får själv sån lust!


Om ni undrar vad Mannes Fejs betyder (förutom fähus och ansikte alltså) så står det för Främjandet av Egensinnigt och Juvenilt Skapande... FEJS. Manne är så underfundig! Tack än en gång för allt trevligt Ann-Ki! Här kan ni se hur det såg ut en sommar när vi besökte Ann-Ki.

Hoppas ni också gjort nåt roligt i helgen!

13 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh nu fick jag en sån där härlig känsla i magen. Jag gillar och vill skapa känsla du vet. Tack för att jag fick följa med dit. Kraaaam Pia

Agneta Tellander sa...

Ja man får onekligen lust att skapa själv. Jag tycker att den här tiden just november alltid sätter fart på min skaparådra. Har inget emot mörkret för då kan jag krypa in i värmen och pyssla dricka klura ut vad jag ska göra med det jag samlat på mig under sommarhalvåret. Fröställningar,träpinnar, kotter etc. och dricka te i massor. Ett par stickningar på gång... Jag gillar faktiskt november☺

Erikslundsliv sa...

Så kul med en utställning som också ger skaparlust! Roligt att gamla saker blir tillvaratagna och uppskattade igen. Man blir onekligen sugen på att pyssla och skapa mera själv.
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Meta sa...

Vad trevligt med folk som tar reda på andras skräp. Tänk att en del har så härlig fantasi. jag njuter av det. Fatet och den där After ski skulle jag mycket väl ha hos mig.
Ha nu en fin och bra början på veckan
kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Så mycket fint !...gillar tänket ;))
Dottern gör tavelramar (till sin egen konst ) av gammalt rostigt skrot. Hon har även nyligen ställt ut några av sina tavlor. Gillar återanvändning !!
Hoppas din vecka blir bra med eller utan snö...här hos oss med snö !!
Kram bia

Merja sa...

Kranskronan med banden😍

Ha det gott!

lisashus sa...

Vilken spännande utställning och så kul att du delade med dej!
Kram
Lisa

Vardag och flärd sa...

Det är roligt att gå på konstutställning, i alla fall i de flesta fall. Denna ser ut att ha varit väldigt intressant och vilka fantastiska saker hon åstadkommit av gamla delar, vilken underbar fantasi.
Ha en fin vecka!
Kramar Eva

Anonym sa...

Tack för besöket Eva-Marie! Du är en härlig intresserad besökare. Då är det som roligast att visa. Kram 🌱Ann-Ki

Rosor och ruiner sa...

Vilken fantasi! Önskar jag hade mer av den varan...
Har inte gjort alls speciellt mycket denna helg, mest slappat,pysslat lite i trädgården men sen kom snön i går så då blev det bara en innedag hela dan. Rätt skön helg ändå, man behöver göra ingenting i bland ;)

Kram Gunilla

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å det er jo så moro å gå å se på en utstilling , det er så man blir skikkelig glad i hjertet . Av det du viste så likte jeg så godt den som heter liv og i så herlig farge da . Fin dag til deg ! Klem

Lena sa...

Vilken rolig utställning! Alltid intressant med återbruk av gamla bortglömda saker!
Ha det så gott i snöyran!
Kram Lena

Vform sa...

Fina ideér ... skulle själv tänka mig en liknande hobby, men tiden min upptas mest av nyskapande! Just nu full fart till alla julmarknader som kommer emot! Men huvudsaken man själv tycker det är skoj det man håller på med!
Härlig kuddhörna i din soffa!!
Ha det så gott ♥
Kram Vivan