16 december 2016

Lutfisklängtan


Varje jul kommer den fram och får hedersplatsen på köksbänken. Vinterns goda ting heter den, boken som följt mig genom åren och som innehåller mycket inspiration och många fina recept. I år har jag inte gjort mycket alls ur den, förutom mandelmusslor, ett måste till kaffet efter vår traditionella lutfiskmiddag som i år infaller på söndag. Då blir det trångt runt borden, 17 personer är vi som ska slåss om utrymmet. Fast det är bara hälften som äter lutfisk. Resten får nöja sig med köttbullar. Men jag och många andra längtar efter lutfisken som vi i vår släkt alltid äter med hårdstekt fläsk och vit sås med mycket kryddpeppar. En längta så god som någon!

Hur äter ni er lutfisk?

Ha en fin fjärde advent!

11 kommentarer:

Ezter sa...

Äter inte lutfisk alls. Nästan enda fisken jag inte gillar!

Lena sa...

Åh, älskar lutfisk och den goda såsen med massor av kryddpeppar! Imorgon blir det lutfisk i Hagtorp!
Önskar dig en härlig fjärde adventshelg!
Kram Lena

MårsArt sa...

Den boken har jag haft i många år. En absolut favorit. En favorit är däremot inte lutfisk, men det finns ju annat att välja på på julbordet. Håller nu tummarna för att det fungerar att kommentera hos dig.
Kram
Agneta

Meta sa...

Naej det där med lutfisk får ni ha för er själva. Det är bara farfar som äter det här så han får äta hemma någon annan av kuldagarna. SÅ blir alla glada.
Härligt med mycket folk hemma hos sig vid jul det här liksom till saknar det lite sen vi flyttat hit. Det var mycket mer av den varan i Torsång.
Ha nu en fin dag och kväll
Kram Meta

Eleonora sa...

Lutfisk - jag lagar i ugn. Kryddpeppar, senap, gröna ärter, smält smör och potatis - allt joxar jag ihop på min tallrik och det ser inte alls fräscht ut, men smakar gott.

Lycka till med festen!
Kram från
Eleonora

Vardag och flärd sa...

Den boken har jag också och varje vinter står en på min kökshylla. Men har inte gjort något ur den i år, den är dock en inspiration md fin bilder.
Tyvärr, tyvärr, det är bara jag som äter lutfisk i familjen så jag tror jag hoppar den i år. Jag brukar äta den med senapssås, potatis och ärter som på min mammas vis. Kanske ska prova med stekt fläsk så kanske någon mer vill smaka.
Ha en riktigt fin helg och en trivsam lutfisksöndag!
Kramar Eva

House and Garden by Bia sa...

Kommer ihåg att vi åt lutfisk på julen när jag var barn ;))...nu äter jag aldrig lutfisk och är väl lagom förtjust i den.
Hoppas din helg blir fin !
Kram bia

lisashus sa...

Den boken har jag också, men sällan jag gör så mycket mat före jul, eftersom jag oftast åker bort. Lutfisk är väl ingen favorit hos mej, men alla har vi kanske våra specialiteter. För min del är det min mormors surkålsgryta - den måste jag bara ha om det ska bli en riktig jul för mej!
Just nu håller du säkert på och förbereder lutfiskfesten och jag önskar dej lyckad fjärde advent och en skön julvecka! Kram
Lisa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Kos deg i dag ! Vi spiser lutefisk med stekt bacon i biter og erterstuing , veldig godt . Fin fjerde advent til deg ! Klem

HWIT BLOGG sa...

Nja, lutfisk är väl ingen direkt favorit direkt även om den alltid funnits på vårt julbord!
Vinterkram från Titti

Erikslundsliv sa...

Härligt med lutfisktradition! Vi äter inte lutfisk under jul även fast vi tycker om det.
Fin bok!
Ha det fint!
Kram, Ann