2 april 2018

Är jag en bakåtsträvare?


Vilket fantastiskt vackert väder vi haft här hela påsken! Sol varje dag! Jag har sopat av balkongen så vi kunnat premiärfika där, Iris och jag. Vi har fått hjälp att näta in den så nu är det fritt fram. Lite kallt och otäckt ännu tycker hon... men spännande också.


Jag funderar mycket på användningen av sociala medier, för mig gäller facebook och Instagram. Funderar hit och dit om jag har särskilt stor nytta av att vara aktiv där? Ett tag hade jag lust att avsluta mina konton helt... men ibland vill man ju se vad vännerna har för sig. Jag är så himla kluven.

Mina bloggar, jag har ju mittskriveri.blogspot.se också, tänker jag behålla, de är mitt ansikte utåt och här kan jag uttrycka mig på ett helt annat sätt än genom Instagram. Så synd att så många släpper bloggeriet till förmån för, som jag tycker, det mer statiska Instagram. Måste allt vara snabbt och enkelt? Världen snurrar väl tillräckligt fort ändå? Jag orkar liksom inte med det snabba flödet, är jag bakåtsträvare nu? Hur tänker och känner ni?

Ja, det är lite av det jag tänker på vid min frukost en av påskdagarna.

Önskar er alla en skön dag!

10 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Jag tycker om bloggar. Att det finns lite tid bakom det som skrivs där gör att någon liksom ansträngt sig och det känns värdefullt för mig. Jag kan tycka det är roligt med ögonblicksbilder på Instagram också. Om jag ska vara ärlig så skulle jag nog känna mig ensam utan sociala medier idag. Märkligt men sant. Tiderna förändras hela tiden på gott och ont. Ha en fin annandagpåsk. Själv ska jag bara vila mig och mysa hela dagen. Kraaam Pia

eval8 sa...

Tack! Jag förstår inte hur man kan säga :Jag slutar blogga, jag finns ju på Instagram. Ja? Och? Det är väl verkligen inte samma sak? Två vitt skilda saker tycker jag! Fina bilder är roligt att se, men självporträtt, tio om dan, får mig att vilja skrika!
Har ni haft sol hela påsken...Här skiner den för första gången idag. Vi skulle ställt ner husvagnen i påsk, tur vi inte gjorde det (bebis har inte dykt upp) för där kom 30-50 cm snö igår...

Rosor och ruiner sa...

Tycker ju bloggandet är så väldigt mycket roligare, där får man utlopp för både att skriva och att ta fina foton, det är ju inte samma med mobilen...
Mysigt när balkonglivet kommer igång, även om det ännu är lite kallt...

Kram Gunilla

Isas Trädgård sa...

Jag finns inte heller på Instagram som är ett forum som inte alls passar mig. Klarar inte heller av det snabba flödet och tror att man får göra medvetna val var man vill synas och vad man vill lägga sin energi på. Tur att vi ändå är så många som väljer att fortsätta att blogga och att vi behövs som motvikt till det snabba flödet som jag inte begriper hur man hinner med i. Bloggandet är ju så himla roligt när man tycker om att uttrycka sig i både text och bild. Och sedan är ju gemenskapen med andra bloggare helt magisk - man får ju så många vänner som har samma intresse som en själv !
Ha det så gott !
Kram/Isa

pelargon sa...

Idag har vi haft en fin solig dag.Första gången iår fika i växthuset.Hoppas på att kunna sätta ut lite av sådderna snart.Men -7 förra natten....
Tröttsam vinterkyla detta år. ....Min chili är nog ca 15 cm också.Jag brukar inte toppa.Men mina Luktärtor måste jag toppa snart.
Så bra att ni fått balkongrummet fixat.
Och syskonstjärnan kommer nog ......men man vet aldrig när,detta år.
De sociala medierna kan vara nog så stressande.Bloggen ,för mig,är lite av dagbok.Hoppas du fortsätter med din blogg.Den är som en vän.

Kram till dig o Iris!

Anita sa...

Hej Eva-Mari!

Jag hamnade på din blogg av en slump när jag var inne på Isas Trädgård. Det är så intressant det du skriver om sociala medier kontra att blogga. Det är extra intressant för vi är några helt vanliga trädgårdsbloggare som haft precis samma tankar som du har. Vi tycker det är väldigt tråkigt att bloggandet börjar försvinna till förmån för det snabba flödet i Instagram och Facebook. Jag har bloggat i många år och älskar att skriva och läsa andras bloggar, hämta kunskap och inspireras. Jag har hittat så många intressanta bloggar genom åren som jag följt där det blivit glesare och glesare mellan inläggen för att till sist dö ut. Det känns sorgligt. Jag började titta i din blogg och jag blev fast. Tycker väldigt mycket om den och jag kommer nu att följa den. Jag såg din balkong! Vilken fantastisk oas. Jag hoppas att du fortsätter att blogga, länge. Vi bloggare får hålla ihop :)


Önskar dig en fin kommande vecka! Prognoserna säger att värmen nu kan vara på väg!
/Anita

lisashus sa...

Så härligt med lite balkongliv, även om det ännu är liiiite för kallt! Så är det här också - isande kallt, men vackert med solen, som också värmer där det är lä.

Jag tänker nog lite som du, när det gäller sociala medier, är med på FB mest för vänner och släkt man inte träffar så ofta. Sen har vi en egen grupp för min Damkör, där vi kan skicka information och liknande. Nej, bloggandet är roligare - helt klart!

Önskar dej och Iris en fortsatt skön aprilvecka, med hopp om lite värme!
Kram
Lisa

Lena sa...

Så härligt med vårsolen! Ja, jag har ju Instagram, men bojkottar Facebook!!!! Tycker det är ett bra komplement till bloggen, när jag inte hinner göra några längre inlägg. Roligt med ögonblicksbilder och lägger bara upp helt nytagna. Bloggen använder jag till att berätta lite mer!
Önskar dig en fin fortsättning på denna vårvecka!
Kram Lena

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Blogging er noe helt annet enn Fb og Ingstagram synes jeg . Det ble jo sånn at flere og flere sluttet å blogge og tristere og tristere ble det å blogge synes jeg . Det ble liten respons på blogg innleggene etter hvert . Nå tar jeg meg liksom tid og setter meg å leser blogg innleggene nå og da og da er det mye å komme igjennom :) Klem til deg som er utholdende.

Bettys beundran sa...

Tycker du gör helt rätt - att du funderar kring ex Facebook, Instagram. Har själv de tankarna, tycker det oftast är tidstjuv och lämnar inte så mycket kvar till eftertanke. Bloggande är något annat, bara detta att man inte behöver gilla eller kommentera (även om en kommentar värmer).