19 november 2020

Att vara inspirerad av Karin Larsson

 
 
För flera år sen, då när jag bodde i Vårt röda hus, köpte jag en bok som handlade om Karin Larsson och blev så inspirerad av hennes fina konstnärskap att jag utifrån det ville skapa en egen löpare... och gjorde det på mitt sätt.

Men eftersom jag inte ville brodera så använde jag mig av symaskinen och skapade fritt a la applikationsteknik. Det passade mig... snabbt gick det också. Nu hittade jag en av löparna och provade den på slagbordet som ju inte haft mer än en duk på sig så här långt.  

Jag gillar det fria skapandet, det operfekta och minns hur roligt jag tyckte det var. Här kan du läsa det inlägget från Vårt röda hus.

Hur som helst så får den ligga på tills jag ska prova en annan skapelse med ännu fler år på nacken. Minns ni Clara Waever-broderierna? Har en duk i julfärger som jag ska prova närmare jul. 

Måste bara visa fotot taget 1981 på mina kullor. Nu är de vuxna men sammanhållningen har bestått genom åren. Kullorna är mina fina döttrar.

Ha det gott.

9 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Den bar vacker. Ja Karin Larsson hon kunde hon. Jag har alltid varit inspirerad av hennes inredningsstil. Broderierna minns jag inte eller vet inte så mycket om, men min mormor broderade en massa vet jag. På stramalg tror jag det heter. Kraaam Pia

lisashus sa...

Underbart vacker löpare, tycker jag även denna gång jag ser den! Så smakfull i både färg och form. Det märks att du har sinne för det mesta och du gör det så väl och noggrant.

Karin Larsson är verkligen en kvinna att inspireras av. Så många vackra skapelser hon har gjort. Här kan man verkligen botanisera och inspireras om man är lagd åt det textila hållet, som ju du är, bl.a.

Så söta bilder på dina döttrar i sina fina dräkter! Kärt minne och så roligt att de trivs tillsammans.
Njut av novemberljuset. (Just nu drog en stormby förbi här med både regn och blåst).
Kramar
Lisa

. sa...

Åh vilken fin löpare! Visst kommer jag ihåg Clara Waever-broderierna. Jag kommer också ihåg att jag köpte broderier från Haandarbejdets Fremme via Femina, bland annat en fin märktavla med pyttesmå korsstygn. Det är nästan så man blir lite sugen igen (efter typ 35 år :) ).

Rosor och ruiner sa...

Jättefin löpare, du kan du!! Och den passade ju perfekt på ditt slagbord. Och så fina flickor du har också, kul att de har fin sammanhållning även som vuxna.

Kram Gunilla

Isas Trädgård sa...

Men åh så fin och inspirationen från Karin Larsson syns tydligt !
Så skickligt gjort Ewa-Mari - du är så mångsidig i ditt skapande, precis som Karin.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Mamma C sa...

Men så vacker löpare du gjort. Den passade jättebra på bordet med.
Kram Carin

Bettys beundran sa...

Karin var duktig och vi är många som säkert någon gång har inspirerats och förundrats av hennes sätt att brodera, måla och inreda. Jag tänker också på kläderna till barnen och till sig själv. Mina barn sydde jag till och klädde lite likt som Karin gjorde. Det var på 70-talet.

Vit Hortensia sa...

Vilken konstnärligt skapad löpare.....så fin i sina milda färger!
Har säkert suttit en timme och läst i din gamla blogg i det röda huset, som en annan del av ditt liv....och det var det ju....en annan tid, men roligt att se hur du hade det då i det vackra röda huset!
KRAM
Birgitta

HWIT BLOGG sa...

Ljuvlig! Härligt att inspireras och skapa...
Jättefint foto också av dina kullor!
KRAM från Titti