7 januari 2022

Lite ledsen...

Dagen före nyårsafton köpte jag en stor fin vit azalea för det presentkort jag fått av döttrarna. Jag kan verkligen längta efter en azalea den här tiden, en ren och vit blomma som symbol över det nya året liksom.


Aldrig har jag unnat mig en sån stor, och dyr, tidigare! Jodå, jag lyckas faktiskt oftast få azaleor att överleva tills blomningen är över så jag är inte rädd för den biten. Men...

När det var dags att sänka ner den för att dra vatten så märkte jag visst bladavfall och när jag ruskade den föll massor av gröna blad av. Jag blev så ledsen. Efter bara 8 dar!

Jag ska ta kontakt med Interflorabutiken där jag köpte den. Bilderna tog jag på nyårsdagen, idag är den inte alls lika fin. Trodde att jag köpt ett praktexemplar!

Om den skenande smittan skriver jag inte... ledsen över den är jag också. Ta hand om er!

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Ja visst blir man besviken när man köper något lite dyrare och så håller det inte vad man tror. Bra att du går och pratar med dem. Jag tror att du och jag har samma tanke angående tapeten. Vi får väl se. Ha en fin fredag och helg. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Du ska absolut kontakta butiken du handlade i. Urkass exemplar du fick med dig hem.
Min amaryllis var låg, med tre knoppar. Såg framemot hur de skulle blomma, en efter en. Så stack mittknoppen iväg och de andra två skrumpnade ihop! Det blev jag besviken på, men det är bara en amaryllis. Inte att jämföra med din finblomma! Hoppas du får en ny!

Mamma C sa...

Klart du ska ta kontakt med blombutiken så du får en ny igen.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

Hélène sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hélène sa...

Bonjour,
Votre azalée est absolument splendide ! quel beau cadeaux de la part de vos filles, mais dommage qu’elle ne semble pas en bonne santé. J’espère que le fleuriste fera quelque chose pour vous.
Bon vendredi! et prenez soin de vous

Hélène

lisashus sa...

Så jättetråkigt med azalean! Jag köper dem aldrig, för jag misslyckas jämt hur jag än gör med vattningen. Jag har en likadan nu, eftersom jag fick den i julas när min bror med fru var här. Den är jättefin och jag har låtit den stå i vatten några gånger, men visst tappar den blad.
Hoppas att du får upprättelse av butiken på något sätt.
Kramar
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Förstår din besvikelse! Vilken otroligt vacker blomma, o då vill man ju kunna njuta av den ett tag!

Kram Gunilla