25 januari 2022

Att vänta... och att längta


Det finns månader på året som är tråkiga för de flesta om man skulle fråga. Mina är definitivt november och januari. Och jag är inte ensam om det. Nu har snart januari gått och vi har överlevt och kan skymta våren därborta. Faktiskt har luften vissa dagar fyllts med fågelkvitter som för mig, som är dålig på arter överlag och läten i synnerhet, låter som vårkvitter. Hurra! Hoppfullt!


Jag stampar vidare i mina Icebug och tar en extra vända och kollar fönstren i det bruna tegelhuset med stort H, ni minns kanske detta inlägg för snart ett år sen. Inget ser tomt ut, inget har hänt sen dess. Vilket visar att folk trivs och vill bo kvar och att ingen har en tanke på att flytta. Nu sitter jag inte i sjön men sommaren närmar sig och om det blir en liknande sommar som de senaste så vet jag inte hur jag ska stå ut bakom nerdragna persienner.


Att vänta är svårt. Jag vill helst att alla mina idéer och påhitt ska ske direkt, genast... NU! Jag är bra på att ta snabba beslut (vädur) och att genomföra dem innan nån ens hunnit fattat att jag är på G. Jag övar mig alltså på att vänta. Det är jättejobbigt! Och tråååkigt...

Ser hur många planerar och köper frön, försår redan och har siktet inställt på sommarens blommor och blader. Och jag som brukar vara bland de första att planera sommarens balkong har inte ens tittat efter vad jag skrev ner för tankar i min trädgårdsbok förra året. Jag skulle ju ha flyttat vid det här laget... till en dubbelt så stor balkong. Jag sväljer, suckar och bidar min tid.


Att längta däremot ger energi. Inte alls samma sak. Så jag längtar, planerar och drömmer, möblerar rummen och funderar hur balkongen ska inredas. Har jag tur får jag en inglasad. Och där ska jag minsann... ja, ni hör. Att längta och visualisera är jag bra på. Men inte att vänta!


Nu framställer jag kanske mitt I-landsproblem i värre dager än jag menar. För jag lever och har det så bra, älskar när solen skiner och det är lagom av allt. Det är ju dagarna som går som är livet. 

Ta hand om er... och längta!

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är definitivt enklare att längta än att vänta!
Gillar din mås!
Idag var det lite vårkänsla på promenaden, sol och inte så blåsigt. Skönt!
Önskar dig en fin tisdag!

Mamma C sa...

Vänta är så tråkigt så det finns inte.
Men längta är bra mycket bättre.
Ha en bra tisdag.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Att vänta och bida sin tid är frustrerande när ena foten är på väg och vill ha den andra med sig! Att planera och längta är en helt annan sak. Jag rensar skåp och lådor, organiserar om, skapar rymd, skapar plats......och är så lycklig över att kvällarna sakta blir ljusare och att fåglarna kvittrar i varenda buske när jag är ute på mina promenader.
Fina dagar önskar jag dig och håller tummarna för att den perfekta lägenheten plötsligt finns ledig för dig att flytta in i! Kramar
Birgitta

lisashus sa...

Visst är det härligt ändå att längta, men jag kan också förstå din frustration, när du har planer som du vill ska hända. Jag avundas dej verkligen inte en varm lägenhet i sommar. Jag ser med bävan fram emot varma, olidliga sommardagar igen och längtar inte just dit, men våren - den längtar jag efter, sen kan det gärna få bli september direkt!
Jag håller också med dej om att november och januari är tråkmånader, men snart är januari slut, tack och lov. Man ser faktiskt hur solen stiger allt högre för varje dag.
Hoppas och håller tummar för att du ändå snart ska hitta ditt drömboende.
Kramar
Lisa

Hélène sa...

If I well understand you wish to move in another apartment less sunny and less hot in summer. I find yours beautiful but it is true that too much sun is not a good thing and living all summer with the blinds down is not pleasant strictly speaking. I know because I have the same problem.

Our bedroom and my tiny studio are on the first floor of our house. The roof windows offer a beautiful light but despite the interior and exterior blinds, in summer during the last heat waves, the heat was unbearable. In summer, I cannot work on the first floor. So I hope summer will be cooler than the previous ones
Sometimes chance does things well and maybe you will be able to have this new apartment at a time when you were no longer waiting for it.

Have a good day.
HeleneRosor och ruiner sa...

Men åh- rackarns att ingen kan flytta då, så du får flytta in! Ja förstår verkligen din längtan efter annat boende! Som skall vara på rätt plats! Jag hade nåt liknande när jag flyttade förra gången. Jag hade siktat in mig på precis det här kvarteret, och allra helst den här längan som jag bor i! Och plötsligt hände det! Håller tummarna HÅRT för att du snart får en lägenhet där!
Kram Gunilla

Agneta Tellander sa...

Jadu, du kan verkligen konsten att leva det enkla livet. Inte jag. Alldeles för rastlös.
Måste förändra hela tiden.
Igår målade jag om skåpet som fick ny färg för 1 månad sedan. Men någotmåste jag ju göra, då mycket annat förändrats och mina långpromenader är ett minne blott.
Har upptäckt många nya serier, så paddan gör mig sällskap på kvällarna.
Kommer ju aldrig i säng förrän allra tidigast kl 23 ofta mycket senare.
Idag skiner solen, nyutsprungna krokus på bordet och en ny Lantliv, så detgår ingen nöd på mig. Men nu vill jag ha vår och plantera frön!
Kram🌿🌻