19 januari 2022

Tålig krukväxt och pläden av mormorsrutor


För sex år sen köpte jag ett Paradisträd, en Crassula. Den stod först i köksfönstret men där blev det för varmt så jag flyttade den till vardagsrummets sydvästläge. Där har den tydligen trivts under åren.


Tjocka blanka blad...

... och grova stammar. Nu har den blivit så tung att den nästan kan välta och jag måste nog beskära den. Något jag aldrig gjort tidigare. Har sett på nätet att det är lätt att få sticklingar av den att växa, bara att sticka ner i en kruka med jord. Har någon av er erfarenhet?

Jag har fått flera frågor om min virkade pläd av mormorsrutor som Iris låg under i förra inlägget. Klicka här så får du info om vilket garn jag använde och hur jag virkat dem.

Önskar er en fin dag.

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Hej! Jag eller vi har två stora crassula och ibland ramlar det av en liten gren och då kan man sätta ned den i jorden. Våra är tunga men jag har stenar i krukan så de inte ska välta. Jag har aldrig beskurit dem så de är inte så där täta och fina som din. Men de är gröna i alla fall. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Hjälper det inte att plantera om i större kruka? Så tät och fin den är! Trivs tydligen fint!

Mamma C sa...

Vi har också denna växt i vår trädgård. Så jag frågade min gubbe och han har beskurit lite som han ville sa han, och sedan bara stuckit ner den i ny jord igen. Inte övervattnat utan hållit den fuktig så har det tagit sig.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Ditt träd är så fint....men om du vill minska omfånget är det superlätt att ta sticklingar! Du knipsar bara av en hel gren, eller en topp, plockar bort de nedersta bladen och stoppar i vatten eller i lätt fuktad jord. Båda sätten har funkat för mig :-)
Kram och ha det så bra!
Birgitta

MirandaMaräng sa...

(Ang ditt förra inlägg)! Det låter verkligen gulligt att börja dagen med en sång för lilla söta Iris!
Det tror jag att jag ska ska börja med till min Felicia. . . undrar just vad reaktion blir!!! :-)
Ha en fin dag!
Kram

lisashus sa...

Vilket präktigt Paradisträd! Ja, det ser verkligen tungt ut. Jag vet inte hur man beskär ett sådant. Har aldrig haft, då det alltid stannat vid en tanke. Vilket härligt, soligt fönster du har. Här har inte solen orkat in ännu, men snart hoppas jag få lite sol in hos mej också.
Dina mormorsrutor är så fina och färgerna så väl stämda!
Har du också haft storm och ny snö? Här somnade jag till stormigt regn och vaknade till snö och minusgrader och blåsten verkar fortsätta. Oj, så det växlar!
Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram
Lisa

Bettys beundran sa...

har haft två Paradisträd som jag beskar till två runda små "träd". De hade också tre stammar var och de var verkligen som två små träd. Ja, du och Iris har det verkligen bra tillsammans. Eftersom jag har haft en helvit bondkatt i 19 år så vet jag hur det är och att katter svarar när man pratar med dem - är helt riktigt. Sköt om varandra.