19 oktober 2022

Tack för i år


Mårbackapelargonerna har nu åkt till sin vintervila. Innan de åkte klippte jag ner dem och fyllde vaser och mormors soppterrin.

Inte ofta den kommer till användning. Älskar locket!

Ljusstaken är också från mormor.


Den är riktigt gammal den. Och lika älskad. 


Några står i ett glas på sängbordet också. Jag sparade två krukor som får bo kvar i köksfönstret. Och bakom en gardin när de blommat färdigt.

Tack för i år, mina Mårbackor. Vi ses i vår.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du klipper ner dem hårt alltså? Jag har bara flyttat in mina på altanen, inte klippt alls än.

Anonym sa...

Det var jag, Eval8

Mamma C sa...

Så vackert det blev i soppterrinen.
Kram Carin

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

C'est une fort jolie soupière, parfaite pour accueillir un géranium rose même si elle n'est pas destinée à ça ! On a tendance à laisser ce genre d'objet dans les placards, sans en profiter car on a peur de les casser. Très belle pièce de faïence.

Kram Hélène

Vit Hortensia sa...

Så vackert!....och pelargoner håller ju så länge som snittblommor. Saknar mina Mårbacka som frös ihjäl i gäststugan förra vintern när inte elementet klarade att värma utrymmet tillräckligt och jag köpte inga nya den här sommaren. Njuter av dina bilder istället :-) Höstkramar
Birgitta

lisashus sa...

Klokt att klippa bort blommorna, de behöver verkligen vila nu och så fina de är i din vackra soppskål! Så många blommor det blev och de gör sej verkligen som snittblommor också!
Jättesöt ljusstake och så fint det är med alla minnen man har.
Kram
Lisa

Bettys beundran sa...

Så fint det blev med blommorna i soppterinen. Lika fantastiskt som att Mårbackan blommat så fint tycker jag det är att du har lyckats spara terinen efter mormor. Jag bakade också tekakor i veckan - sååå goda. Har mycket grahamsmjöl i mina. En tekaka och en kopp te är lycka. ha det gott.