6 juli 2023

Min nya lägenhet


Välkommen in! Det känns fantastiskt att få säga det.

Men vi tar det från början. Redan för fem år sedan, när sommaren varit olidlig het och jag formligen bodde bakom nerfällda persienner, började jag längta efter att få bo i en lägenhet som inte var så exponerad av sol, ja, jag längtade efter att få bo i en grotta. Tanken i sig att flytta lockade inte, jag trivdes så bra i huset och lägenheten var min drömlägenhet. Men när tanken en gång bitit sig fast så fanns det egentligen bara ett hus i stan jag ville flytta till. Ett 65plusboende i fem våningar med 40 lägenheter där varje våningsplan har egen tvättstuga. Där började jag spaningen. Hur svårt kunde det vara? Jag hade ju redan hyfsat höga poäng och i det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden är det högsta poäng som gäller.

Haha, naiv som jag var fattade jag inte att det var fler än jag som ville flytta dit. Gång på gång petades jag bort av dem som stått betydligt längre i kön. Så ledsamt varje gång, och sällan blev det en lägenhet ledig. Men den som väntar...

Efter att ha sökt de fyra lägenheter som blivit lediga i huset under fyra år så blev det äntligen min tur! Och vet ni? Jag bor nu i lägenheten bakom äppelträdet, den lägenhet jag sett i mina drömmar så länge!


Nu växer den sakta fram, älskar ju det här stadiet när jag har fria händer att möblera och greja, prova mig fram och bestämma precis som jag vill ha det. Sa jag att lägenheten är helt renoverad? 


Balkongen är närapå dubbelt så stor och var såklart en bonus. Har inte hunnit fixa den ännu men Mårbackorna verkar trivas.


Liksom Iris som funnit sig väl tillrätta. Ser ni vad hon fått ovanför sitt klätterträd? Just det, en spegel. En prinsessas dröm och mer om den längre fram.


Det stora äppelträdet utanför gör att jag kan sitta därute hela dagarna för bladen silar solen precis lagom mycket. Jag är så glad över att jag får bo här!

Mer följer när jag blir mer inbodd. Men vänta er inget nyinköpt för allt är det gamla vanliga, de älskade sakerna jag vill ha runt mig. Jo, en sak... en byrå kommer att köras hit från Hildings second hand nästa vecka. En byrå jag behöver i sovrummet nu när jag sålt mitt fina linneskåp som tyvärr var för stort. Men det blir roligt att se om originalfärgen får sitta kvar eller om den behöver ny färg.

Ett långt inlägg men jag kände att jag behövde förklara mig för dem som inte varit med mig under resans gång. Ni andra har följt och stöttat mig, hållit tummar och tröstat mig när jag gång på gång blivit besviken. Tack. Nu är jag här!

Välkommen hem till mig!

9 kommentarer:

Anki sa...

Vad roligt att se lite av din nya lägenhet. Den verkar jättefin så där kommer ni nog trivas.Du och Iris. Härligt med större balkong. Är ju som ett uterum på sommaren.
Vila lite mellan möbleringen.
Kram Anki

Mamma C sa...

Så fin den ser ut att vara din nya lägenhet.
Härligt att ni kommit till rätta både du och Iris.
Ha en fin torsdag.
Kram Carin

Tummelisa sa...

Är så glad för din skull. Lägenheten ser så fin ut. Blir roligt att se hur du inreder med ny byrå och allt.
Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram Tummelisa

Anonym sa...

Vilken fin värst du har på den vita pedistalen. Vad är det??
Kram Anki

Rosor och ruiner sa...

Tänk att du äntligen är där! Är så glad för din skull, förstår verkligen att du hade det jobbigt med den där värmen, det kan verkligen vara olidligt! Balkong precis vid ett äppelträd låter ljuvligt i mina öron! Skuggan, ljudet av bladverket, och tänk äppelblom nästa vår!!

Kram Gunilla

lisashus sa...

Åh, så glad jag är för din skull! Så härligt att kunna vistas på balkongen på sommaren och att den är större dessutom!
Ser fram emot flera inlägg om lägenheten!
Kramar
Lisa

Anonym sa...

Så roligt att få titta in! En större balkong passar väl dig utmärkt. Jag är så glad för din skull, att du fick din drömlägenhet! Njut 😍 Eval8

Anonym sa...

Stort tillykke med drømmelejligheden!!

Agneta Tellander sa...

Härligt du är på plats! Spännande att se så småningom.
Är i stugan och imorgon kommer min ölandsfamilj för några dagar hit. Längtar, var 2 år sedan sist.
Har varit sjuk i 2 v ännu ej helt frisk. Så trött.
Ha det så fint I sommar med lägenhetsstök👌.
Kram😍