21 januari 2024

Det där med soffbord

När man säljer sitt soffbord innan man hittat ett nytt får man skylla sig själv. Minns ni hur nöjd jag var när jag hittade mitt fina perfekta 60-talsbord i teak? Just det... ett tag. Men så hakade jag upp mig på att det var alltför prydligt, för fint. Och när jag hakar upp mig på nåt så sätter det sig i huvudet som ett skav.

Vad gör jag då? Jo, lägger ut det på Blocket till ett saftigt pris och tänker... går det så går det, annars hamnar det i källaren. Efter två veckor, utan minsta intresse, fick jag förfrågan från två killar på samma dag... med en timmes mellanrum! Den första, en Falubo, kom sättandes och köpte det direkt. Den andre suckade och ångrade att han inte varit snabbare. Så kan det gå.

Efter att ha haft sovrumspallen som provisoriskt bord sen mellandagarna så hämtade jag upp mitt tidigare soffbord från källaren, det bruna runda.

Det som jag målade mörkbrunt efter att faneret på skivan blivit trasigt och inte var så kul. Men det mörkbruna var så stelt och behövde uppgraderas så jag tog fram alla bruna nyanser jag hade och gick loss på skivan.

Rädd är jag inte, tycker det bara är vansinnigt roligt att prova mig fram. Målade i tunna lager. Sprätte några enstaka färgstänk här och där. Skivan fick torka mellan varven och eftersom jag målar med vattenburen färg så gick det snabbt.

Det svåra är faktiskt att sluta i tid!

Jag är nöjd med resultatet. Men ändå är det inte det ultimata soffbordet, för det som jag har i huvudet har bara inte dykt upp än. Under tiden får det här duga.

Ni tycker säkert jag är jättejobbig som håller på... hela tiden. Är hon aldrig nöjd? Jodå, men jag ser ständigt möjligheter. Blir inspirerad och tänker... jamen kanske? Fantasi har jag gott om. Och som sagt, jag tycker det är så roligt. Blocket och de andra sälj- och köpsiterna ger fantastiska möjligheter. Det gäller bara att komma sig för.

Hoppas jag har inspirerat någon att våga ge sig på sitt gamla trötta bord. Eller nåt annat som man går och retar sig på. Oftast behövs bara ett positivt tänk och en och annan färgslatt! 

En glad söndag och en ny fin vecka önskar jag er.

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Spännande målning. Det ser ju jättebra ut. Soffbord är svårt, mitt lilla i teak är lite för litet tycker jag men jag får väl leta vidare. Sen är runda bord fint också. Det är väl bra att variera sig lite. Ställa undan och byta lite då och nu. Sen tänkte jag förklara varför jag vill ha plastlådor till julpyntet. Mössen äter på allt möjligt. Annars så tycker jag såklart att kartongerna duger jättebra. Kraaam Pia

Anonym sa...

Jag tycker du är fantastiskt kreativ. Det blev jättefint! Eval8

Mamma C sa...

Vi låter så lika i vårt sätt att vara du och jag.
Lite det där när man målar tex. att sluta i tid 🙈.
Men ditt bord ser ut att ha blivit perfekt.
Nu är det bara att ligga startgroparna och hoppas på att ditt ultimata soffbord dyker upp.
Ha en fin söndag.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Känner mycket väl igen mig i att inte bara kunna tugga i mig när något känns fel :-) Det kan vara färg, storlek, höjd, form, patina.....stort eller smått. Soffbord är jättesvårt! Tänk så många år jag retade mig på vårt stora vita bord som sen ersattes av ett egendesignat armeringsjärn/gamla golvbräds bord och nu är jag sååååå nöjd. Är övertygad om att ett nytt bord väntar på dig där ute någonstans :-)
Kram!
Birgitta

lisashus sa...

Alltid så kreativ! Ditt första teakbord här är ju jättesnyggt! Ett liknande tittar jag efter, men det måste vara lite längre bara, alternativt ett råare bord är jag också intresserad av.
Alla dina alternativa bord är ju jättefina - även pallen passar ju som bord.
Det runda bordet - såååå snyggt med färgen och allt! Vet ju att du faktiskt har arbetat med att renovera möbler, så lite proffsig är du nog!
Ursnyggt blev det i alla fall. Undrar just om du nöjer dej med detta?!!
Jätteroligt att få ta del av dina kreativa funderingar och fixningar!
Kram
Lisa

Anonym sa...

Nu känner jag igen dig. Fortsätt så. Det ger oss andra inspiration och gör att det är så roligt att följa dig. Det blev toppen 👍

Rosor och ruiner sa...

Inte är du jobbig inte! Jag tycker också att jag håller på, känner igen mig på "skavet", när man inte blev helt nöjd... Skäms ibland när jag skall ändra och "hålla på", så det är skönt att höra att det finns fler!
Gillar ditt teakbord, och även ditt runda är fint, och ännu finare nu när du fick sätta händerna på det! Men man blir ju nyfiken på vad du fått in för soffbord i ditt huvud...

Jag skulle också egentligen vilja ha ett nytt soffbord, men jag har ingen aning om hur det skall se ut. Sen gillar jag att det finns en skiva under på det jag har, så man kan lägga tidningar och fjärrkontrollen mm. Så det är nog ett krav om jag skall ha ett nytt. Däremot letar jag efter en skänk, och där är jag rätt säker på vad jag vill ha, och det verkar omöjligt att hitta... Men plötsligt händer det... ;)

Ha en skön vecka!
Kram Gunilla

Monica sa...

Har ett danskt teakbord 50-tal med rundade hörn och fin hylla under. Så fint och med både elegans och mjukhet. Och helt fantastiskt så det träet håller sig som nytt. Blir glad bara jag ser det.
Ditt är också fint men lite förstår jag dig att du ville något annorlunda. Lite skarp design kanske och du ville något annat. Blev fint med ditt runda och en dag hittar du det perfekta🙂