13 januari 2024

Lugna januaridagar


Andra veckan i januari och det har varit lugna dagar hos mig. Jag har pusslat och när jag väl börjat vill jag inte göra nåt annat. Jo, jag diskar! I min julklappsdiskmaskin! Oj, så effektivt den tar bort alla gamla kalkbeläggningar. Vi har mycket kalkrikt vatten och allt av glas ser ut därefter. Trots att jag behandlat kaffekannan med alla knep som finns så har den ändå aldrig blivit riktigt ren. Men nu... som ny! För att inte tala om mina gamla vardagsdricksglas. Nu är de blanka och helt kalkbefriade. Ska bli intressant att jämföra vattenförbrukningen. Den ingår inte i hyran utan betalas efter användning. Kan det verkligen gå åt så mycket mindre vatten när man diskar i maskin som sägs?

Jag pusslar medan jag äter. Mitt i maten ser jag en bit och måste prova. Minipizza blev det i går. För vem har tid att laga mat med ett pussel på bordet? Men nu är pusslet färdiglagt och nedföst i kartongen igen. Och nu har jag börjat med nåt annat som jag längtat efter. 

För igår kom mitt beställda garn och jag kunde börja sticka. Lika roligt som att pussla. Ni får se när det är klart. Inget avancerat, bara roligt. Om det blir bra kan jag bjuda på en beskrivning.

Alla tycks längta till våren. Men än är det vinter kvar och jag tycker vi ska låta det vara så. Lära oss att tycka om januari, också. För allt har sin tid. För att orka uthärda alla hemskheter som sker i världen måste vi fokusera på det lilla livet runt oss. Se, känna, lyssna. Vara lyhörda. Göra vad vi kan för att leva. Just nu. I januari.

Ta hand om er. Leta fram ett pussel. Kram! 

6 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Att lägga pussel är inte min grej. Jag har inte tålamodet. Fast det är säkert bra eftersom man sitter still och är i nuet. Jag är en rastlös själ. Spännande och se vad det är du stickar. Kram Pia

Anonym sa...

Jag pusslar inte heller. Mamma har ett tretusen bitars på g. Hade aldrig orkat! Eval8

Vit Hortensia sa...

Älskar att pussla! Minns barndomens somrar hos min moster som alltid hade stora pussel framme som alla fick leta bitar till. Tråkigast är flera hundra bitar likadan blå himmel.....då krävs det tålamod att prova och prova, men kanske lyckan då också är som störst när man väl hittar en bit som passar :-)
Hur mycket vatten man sparar beror säkert på hur man diskar för hand, och också på om man fyller sin maskin ordentligt med disk, men oavsett det måste det vara roligt att få gnistrande rena glas och kaffepanna!
Kram och ha en bra lördag!
Birgitta

Mamma C sa...

Länge sedan ett sådant pussel lades här hemma.
Så spännande med ett stickprojekt. Garnet ser mycket snyggt ut.
Ha en fin lördag.
Här ska vi få värmebölja i början av nästa vecka.
Kram Carin

lisashus sa...

Jag måste verkligen skaffa mej ett pussel - det verkar så kul. Vilket gigantiskt du har och så svårt det ser ut! Duktiga du som lyckas! Jag kan tro att det är roligt.
Härligt med lite lagom mat som inte tar så stor plats på bordet då. Pizzan ser jättegod ut!
Fint att du är nöjd med din diskmaskin och vad bra att den tar bort kalket. Tror jag har hört att det går åt mindre vatten med diskmaskin. Jag kan ha fel, men nånstans har jag läst det.
Önskar dej en finfin helg med din spännande stickning!
Kram
Lisa

MirandaMaräng sa...

Verkar vara många bitar i ditt pussel som du fick ihop! Själv har jag inte så stort tålamod med pusslandet!
Ha en fin helg!
Kram