21 juli 2017

Min sommarbalkong


Min sommarbalkong just nu. Alla tillfällen att sitta här en stund tas tillvara.


Här brukar jag sitta, nästan inklämd, bland krukor och pytsar för balkongen är inte stor. Men, å andra sidan... hade jag en större så skulle den nog vara lika fylld!


Insynsskyddet mot gaveln är i år en Lejongapsranka. Nackdelen är att den vänder baksidan mot mig, nästan alla klockorna sitter på utsidan som ju är solsidan. Rankorna hänger ner och det är så fint... utifrån gatan!


Kan verkligen rekommendera denna snabbklättrare som är en helt ny bekantskap för mig. Vacker djuprosa färg och klockorna sitter kvar länge.


Men mest nöjd är jag över gardinerna av Jordreva som hänger ända ner till grannen under. Så vackert insynsskydd har jag aldrig tidigare haft! Köpte en enda kruka som jag delade i sex delar och planterade framför pelargoner i balkonglådan.


Den behöver väldigt mycket vatten och näring. I ampeln som syns så dåligt här trivs en Million Bells. Också den gillar näring. Vädret här hos oss har varit vackert soligt och min balkong har sol från 10 till 18 då den försvinner runt hörnet. Den envisa blåsten har oftast varit nordlig och då blåser det inte alls här.


Mitt 21-åriga olivträd har sommarlov och trivs här, precis som jag!


Jordrevan rotar sig snabbt i vatten. De här skotten, som delar litermått med några Dr Westerlundskott, är färdiga att peta ner i lite jord och så har man en kruka till. Minst!


Den kära gamla röda plåtkannan har fått en blandbukett som jag plockad hos dotter Lisa igår.


Och som jag påpekar stup i ett, det är svårfotat i motljus med min gamla kamera. Hoppas jag någorlunda kunnat ge er en inblick i min sommaroas. Här kan man faktiskt säga att verkligheten överträffar dikten!

Ta hand om er och njut av sommaren... den går ju alldeles för fort!

7 kommentarer:

lisashus sa...

Vilken underbart blommande balkong du har och jag förstår om du trivs där! Så många vackra och fyndiga växter som också blir insynsskydd! Den där Jordrevan har jag också och den är verkligen tacksam och slingrar sej vilt omkring!
Den där Lejongapsrankan är ju fantastisk som blommar så! Jag kan tänka mej att dina grannar njuter som har fått en så fin balkong att titta på!
Den ser otroligt inbjudande ut, även om den är liten!
Härligt när blommorna trivs, men jag tror ändå att du har ganska gröna fingrar, och som vet vad växterna behöver.

Jag läser ifatt lite här, att din bok sålt slut upplagen! Gratulerar! Åh, så roligt att den sålt så bra! Kanske det triggar igång flera böcker! (Hoppas)

Fortsätt och njut av högsommaren!
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Både jordrevan och lejongapsrankan är ju underbara. Båda skulle passa att hänga på ett tråkigt staket vid stugan, ska komma ihåg till nästa år.
Ett olivträd som är 21 år, det är riktigt bra jobbat! Jag har aldrig lyckats övervintra oliv men har en rosmarin och ett fikonträd som jag haft ett år, det är jag glad för.
Du har verkligen en oas, många soltimmar och ingen nordanvind, du har valt lägenhet med tanke.
Fortsätt njut av sommaren och ha en fin helg!
Kramar Eva

Merja sa...

Ska försöka lägga på minnet...Lejongapsranka och Jordreva till nästa år:)
Tack för tipset!

Rosor och ruiner sa...

Så himla mysigt du har på din balkong, så ombonat! Förstår att du trivs när du sitter där bland dina blommor, och läser, kanske drar fram lilla pallen och har fötterna på? Skulle jag haft i alla fall ;) Så fint!

Kram och trevlig helg!
Gunilla

Blommiga Rutan sa...

Så fint du har det på balkongen! Förstår att du sitter där och njuter så fort du får tillfälle. Har aldrig haft varken Lejongapsranka ( vanliga lejongap har jag några ) eller jordreva, tack för dom tipsen, ser jättefina ut båda två. Vilken prunkande oas du har !
Har fortfarande inte kommit iväg på filmen, har varit så bra väder .
Kramar Anncathrine

Rost och rädisor sa...

Din balkong är som ett riktigt litet paradis. Som med mycket annat är det inte storleken det handlar om utan hur man använder det man har.
Tack för tips om jordrevan!
Kram
Anette

Anonym sa...

Men såååå mysigt att sitta där & njuta ...❤️
/Ha dé gott!