10 januari 2019

När kläderna börjar strama


Inte är det kul när kläderna börjar strama över rygg och rumpa. För att inte tala om midja! Jag har hållit vikten och konditionen i skapligt skick de senaste åren med långpromenader och cykelturer. Och jag äter någorlunda sunt. Men på kvällarna! Det har på sista tiden blivit alltför många kylskåpsbesök kvällstid. Så nu...


... måste det hända något! Därför hängde jag en av de trånga klänningarna på kylskåpsdörren som påminnelse. Och har bestämt att inte inta mer än vatten och en morot (jag älskar råa grönsaker) eller en frukt efter klockan 18. Punkt. Helger undantagna då ett glas rödvin får förekomma.


Och varför har det blivit så här, undrar ni? Jo. Jag har nog i förbigående berättat att jag har ett trasslande artrosknä. Ett knä som under senaste året blivit så mycket sämre att jag nu väntar på att få en ny knäled. Därför blir mina promenader så begränsade. Jag kan gå och handla och utföra enklare ärenden på stan men längre promenader går inte. Inte heller kan jag gå i trappor. Suck. Tack och lov för hissen utanför dörren!

Hoppas att det snart är min tur. Jag saknar mina promenader mycket. Och jag vägrar att köpa nya kläder bara för att de gamla inte passar. Så det så.

Jag vet att jag inte är ensam. Varken med artrosknän eller kvällsätandet. Nu sätter vi ner foten och gör något... hänger en för trång klänning som sporre på kylskåpet kanske?

Lycka till oss!

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Känner igen det. Två trilskande knän och ett framfall gör att det är segt att komma ut!

Vit Hortensia sa...

Mina kläder räcker fortfarande till men både maken och jag har konstaterat att det varit alldeles för mycket småätande och lite för lite rörelse under alla helger som varit. Jag skulle egentligen behöva lägga på mig några kilo, men när all viktuppgång alltid sätter sig på magen först så lackar jag ur och drar snabbt ner på den där goda chokladbiten och kvällsmackan.....hatar när byxor stramar och klänningar putar vid magen!
Inte kul när kroppen börjar krångla med förslitningar och värk! Har en kollega som opererade sitt ena knä i våras och lagom tills hon kunde börja gå någorlunda obehindrat igen blev hon påkörd, bröt lårbenet och trasade sönder det nyopererade knät. Åh vad vi alla led med henne!
Håller tummarna får att du ska få ordning på ditt knä så du kan börja promenera igen. Enligt mig är det den optimala träningen som kan utföras i alla väder, är lätt tillgängligt och helt gratis :-)
KRAM Birgitta

Villa Ryttarängen sa...

Artros knän är inte kul. Har ju en make som drabbats i bägge. Ett är opererat. Det har blivit bra men det tog tid. Ja nu kör vi mot ljusare tider med mindre ätande. Bra tips att inte äta efter 18. Jag får nog ta 19 annars hinner jag inte med middagar visa dagar. Kraam Pia

annika sa...

Du är för härlig som hänger fram ditt mål på kylskåpet🍩🍪🍨🍰🍫🍦🍬🍕🥐🍞
Trist att inte kunna röra på sig såsom man vill, inte kul att vara begränsad. Nu får vi hoppas att du snart får en operation.
Jag har sytt om några kjolar som blivit för trånga på senare år. Nu funkar de bra med muddtrikå i linningen 😜
Ha en trivsam helg

kram
annika

lisashus sa...

Åh, så jag känner igen mej här! Ja du, tala om stramande kläder både här och där och särskilt den här årstiden, när det inte alltid är läge att promenera. Har ju själv legat däckad, dock inte ätit så mycket, men det verkar inte hjälpa, utan det är rörelse som gäller, tydligen. Nästa vecka börjar gympan och då lättar det väl lite, hoppas jag.
Hoppas att du snart kan röra dej och att du får din knäoperation!
Smart att hänga fram en trång klänning!
Ha en fin helg!
Kram
Lisa

MirandaMaräng sa...

Kul idé med klänningen vid kylskåpet. . . ska komma ihåg när det blir dax!!! Ämnesomsättning är
fortfarande ganska hög och det är verkligen tur med tanke på chokladintaget! :-)
Tråkigt med ditt krånglande knä hoppas du snart blir bättre!
Trevlig Helg!
Kramar

Rosor och ruiner sa...

Jag har inga dåliga knän, och mina promenader gör jag precis som förut... men ändå så har jag lagt på mig en massa kilon... :( så jag har massor av kläder som bara hänger där... så trist men tyvärr ingen större motivation att göra nåt åt det... gör mina små försök men inte tillräckligt... nåväl, nån gång så skall jag...
Hoppas du får ordning på ditt knä, inte roligt att ha ont!
Kram Gunilla

Paula sa...

Ojoj, känner igen mig, tycker alldeles för mycket om god mat. Godisråtta är jag inte, men god mat...
Jag kom igång så bra när sommarhettan släppte, långa skogspromenader med hunden, gympass, o så plötsligt en massa problem med hälsan. Just nu krånglar höft och ben och jag känner att jag borde ta tag i detta och kontakt sjukvården, men det är så tradigt. Bra ide med klänningen, men jag blir bara deprimerad och lagar ännu mera god mat, haha. Heja dig