15 juli 2019

Det här är jag!


Jag har sytt väldigt mycket i min dar. Ett tag, när döttrarna var små, hade jag till och med syateljé och hjälpte folk med sömnad och ändring av kläder. Jag har alltid kommit överens med min symaskin. Numer blir det mest gardinsömnad och ibland hjälper jag döttrar och barnbarn med ändring eller lagning av plagg. Ofta står symaskinen overksam i månader. Men ibland blir jag sugen att sy något, som när jag såg det rutiga tyget i linneskåpet som var menat till kuddöverdrag till soffan. Men... som blev...


... till en klänning istället. Och skulle jag identifiera mig med en klänning så är det här jag! Rutig, dämpad färgskala, naturmaterial, enkel modell med rörelsevidd, japp... det är jag. Men att posera med den på... nä, där går gränsen.

Idag är det riktigt grått här och regnet strilar ner. En skön dag tycker jag. Det ska vara balans för inte kan vi klaga på solsken i sommar. Inte här i alla fall.Och efter regn kommer solsken!

Önskar er en fin vecka.

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Den blev jättefin! Hade gärna sett den på dig, övertygad att den är ännu finare med dig i!

Anki sa...

Jättefin. Imponerad att du kan sy den utan mönster. Ha en fin dag. / Anki

Mamma C sa...

Den blev jättesnygg din klänning.
Ha en bra dag fast det är grått och trist vatten.
Kram Carin

pelargon sa...

Du är så bra på allt,Jättefin klänning blev det.Varenda gång jag ser nån som syr ett plagg,blir jag så sugen.Blir inspirerad....men sen brukar det ta slut.
Något mer som inspirerade mig,i ett tidigare inlägg,var lampan med björkris.Den blir jag också sugen på att göra till växthuset.Jag blir ju påmind igen till hösten, då du visar din.
Och detta med att kunna rita trädgård.....vilken kunskap!
Önskar dig fortsatt fina sommardagar!
Kram Margareta

lisashus sa...

Så jättefin den blev och det viktigaste är ju att du känner dej hemma i den! Vilken gåva att kunna få ihop något så fint som en klänning!
I min värld är det oerhört imponerande! Du har så många gåvor och säkert bara glimtar som visas här.

Här regnar det också, och jag tycker det är sååå skönt med regnet och att denna sommar är så lagom skön med både värme, sol och regn.

Kramar
Lisa

Isas Trädgård sa...

Superfin blev den klänningen - vilken tusenkonstnär du är Eva-Mari !
Du har många talanger att växla mellan!
Ha det så gott !
Kram/Isa

Rosor och ruiner sa...

Vad snygg den blev, skulle gärna se den på! Önskar jag kunde sy kläder med, men nej, gardiner och soffkuddar går fint, men kläder har jag inte vågat mig på sedan syslöjden, där jag hade en 2:a i betyg...;)

Och va fiffigt att matcha köksstolarna!;)

Ha det så gott!
Kram Gunilla

Villa Ryttarängen sa...

Fin klänning du sytt. Härligt tyg. Jag har två symaskiner men ingen funkar. Skulle kanske lämna in på lagning. Just nu så vill jag bara ha värme och sol. Fast såklart är det behövligt med regn för växtligheten. Kraaam Pia