29 januari 2021

Färdigvirkad pläd av mormorsrutor


När jag väl tog tag i högarna med mormorsrutor, jo jag har tittat snett på dem ett bra tag, så gick det fortare än jag trott att sy ihop dem. Försökte mig på att virka ihop dem men gav upp och sydde istället.

Började med att lägga ut dem så att det inte blev alltför många tvillingrutor i rad. Sen sydde jag ihop nio små till en stor ruta. Mer hanterbart än att sy hela pläden på en gång. Men gissa om det blev mycket rutvridande hit och dit innan jag sydde ihop allt till en hel pläd?


Jamen, jag är faktiskt nöjd. Färgvalet blev så bra till min blommiga tapet. Är ju lite kräsen med att blanda ihop för mycket mönster. Och om du frågar mig...

... så är nog tofsarna i hörnen pricken över i. Det kommer säkert Iris också tycka. Här är ett inlägg när jag börjat virka och kommit en bit på väg.

Njut nu av sista januarihelgen. På måndag är det februari, hurra!

9 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Bra jobbat! Trevlig helg!

MirandaMaräng sa...

Så snygg den blev. . .och visst är tofsarna pricken över i!
Trevlig Helg önskar jag dig!
Kram

Mamma C sa...

Visst blev tofsarna pricken över i på din fina pläd som du virkat.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

lisashus sa...

Vilket långtidsarbete med alla dessa rutor! Så snygg färgkombination och jag kan tänka mej mycket vridande och trixande med kombinationerna, men snyggt blev det! Underbart vacker pläd och jag kan tro att Iris gillar tofsarna!
Jaaaa, så skönt att januari snart är över!
Ha en fin fredag och helg!
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Den blev ju jättefin och passar så bra där i ditt sovrum. Jag beundrar människor som har ett tålamod som ditt. Att orka och kämpa under en lång tid. Tur att ni finns. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Det är detaljerna som gör det! Din pläd är superfin och passar jättebra där på sängen......och så en frestande tofs hängande till Iris :-)
Ha nu en fin fredag eftermiddag/kväll!
Kram
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Men alltså - hur fin!? Och färgerna är ju klockrena inne i ditt sovrum!
Så roligt att virka mormorsrutor, jag gjorde ju en filt för några år sen, minns att ihopsättningen var jobbigast ;)

Kram och ha det gott!
Gunilla

HWIT BLOGG sa...

Vilket hantverk! Jättefint!
Önskar dig en fin söndag...
Varm kram från Titti

Bettys beundran sa...

Så fint allt stämmer i färg - men du har den förmågan. Tofsarna är helt rätt. Jag har stickat, sytt och virkat massor men undrar om jag har virkat några mormorsrutor - tror inte det. Men å andra sidan stickade jag mina första ryggsäckar till julen. Inte bara ett par utan det blev fem par att ge bort.