7 juli 2015

Lustfylld dag på Tjärgattu


Följde med bästa svägerskan Karin till Leksand i måndags. Vi ville se utställningen Lust där Karins syster Ann-Ki Jones, tillsammans med några andra lokala konstnärer, ställde ut sina alster på årets tema Lust i Ladan på Tjärgattu. Utställningen pågår veckan ut. Före utställningen bjöd Ann-Ki oss på lunch och än en gång fick jag se hennes fantastiska konstnärshem och ateljé. Som att få en injektion med sanslös glädje- och skapandelust... ni skulle varit med!

Fotade så mycket vackert i ateljén och här kommer några bilder som återger en vindpust av allt det fina hon skapar. Jodå, jag har fått tillåtelse...Det här bildsnittet utgör en del av en stor väggmålning och de små korsen symboliserar de drunknade och dödade under tsunamin och på Utöya. Ann-Ki jobbar i blandteknik och använder sig av alla tänkbara material som inspirerar för stunden. Inget är fel, allt blir rätt... hennes konst berör.
Så här vackert bor hon...


... och så här supergod lunch bjöd hon på!


En enda bild från utställningen blev det innan batteriet på kameran trasslade och la av... suck! Men bara att få gå runt och se allt vackert i hennes hem gör mig så uppfylld. Tack Ann-Ki för en lustfylld, inspirerande och rolig dag på Tjärgattu! Vi kommer gärna tillbaka nästa år och redan nu undrar jag vad utställningstemat då blir?

11 kommentarer:

Lena sa...

Vilken fantastisk dag du haft! Alltid kul att få se lite "bakom kulisserna". Fantastiska konstverk!
Kram Lena

Meta sa...

Tänk vad många duktiga konstnärer det finns som jag inte har hört talas om. Tack för det tipset.
Här är det mulet och lite regn känns rätt bra efter den heta värmen som var.
Önskar dig fina dagar
Kram Meta

Villa Ryttarängen sa...

Wooow vilken kreativitet. Tokgillar lövräfsan ja det andra med. Härligt! Kraaaam Pia

lisashus sa...

Så underbart att få träda in i ett sånt kreativt hem/ateljé! Jag kan tro att du gottade dej riktigt mycket, det skulle jag har gjort och säkert blivit inspirerad också! Oj, så mycket fint!
Kul att du ändå fick några bilder!
Namnet Tjärgattu får mej att tänka på min gamla Dalakör! Så fint!
Vilken härlig lunch dessutom!
Visst är det härligt med lite utflykter?
Jag ska göra en nästa vecka, och den ska bli jättespännande! Hoppas att kameran funkar då!
Kram
Lisa

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Finfint! Nu fick man lust att skapa.../Lilla gummann

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå jeg ville gjerne blitt med , for jeg eeelsker sånne steder med så mye herlig å se på ! Du har riktignok vært flink til å ta bilder , så nå har jeg liksom vært der litt jeg og da ;) Det er sjeleføde det ! DA er jeg lykkelig ! Så mye fint å se og så utrolig koselig det er der hun bor . Er det ikke hofteholder klyper på bildet nr. 5 tro ...? Det var mye koselig å se , takk for det ! Ønsker deg en fin sommerdag ! Her regner det og ca. 15 grader . Klem

House and Garden by Bia sa...

Tänk att man kan göra konst av så mycket....
Och så söt din lilla kisse är också.....
Nu får vi hoppas på bättre väder...så man kan vara ute !!!
Kram bia

Erikslundsliv sa...

Så kul med en utflykt! Inspirerande och fint alltihop, man borde åka på utflykt lite oftare helt klart!
Kram, Ann

Agneta Tellander sa...

Visst är det härligt att se på verk av kreativa människor, man får en kick själv och nya infallsvinklar och idéer. Vilket fint ställe det verkar vara. Vad beträffar din "tappade sug" så är ju sommaren en svår tid att avstå från goda och smaskiga saker, som t.ec den härliga bakelse du bjöd på då jag besökte dig i din mycket fina och smakfulla och rogivande lägenhet. Fantastiskt läge dessutom. Förstår att du trivs där? Vem skulle inte det! Kramar i spöregnat.

G:a Affären sa...

Vilken härlig och kreativ miljö och tänkvärda konstverk. Så viktigt det är att få tanka kreativitet, att bara få vara och hämta in. Kul också för dig att få komma hem till henne och gå runt i den miljön. Jaa, jag skulle gärna varit med!
Träffade en läkare som själv är och har en skapande familj, han frågade varifrån jag hämtar eller tankar inspiration. Jag blev så glad att det finns de som förstår betydelsen av det, att inte allt handlar om att fixa snabbt eller med medicin. Skapande handlar både om att ge och få.
Vet att du är en konstnärssjäl och säkert får en kick efter sådana här besök.

Kramar/Cia

Blommiga Rutan sa...

Hej!
Så roligt och inspirerande att få hälsa på i det hemmet! Fin konst, så roligt att få se.
Håller inte med dig om lavendeldoften, tycker att det doftar jättegott, brukar sitta och fingra lite på en buske närmast trappan där jag sitter o dricker kaffe, så att det doftar riktigt mycket. Kan liksom inte riktigt få nog...
Förstår dig däremot vad gäller 5:2, här har det också spårat ur, totalt . Skyller på att det är svårt på sommaren och tar nya tag till hösten .

Ha det så gott
Kramar Anncathrine