17 augusti 2020

Min augustibalkong just nu

 Jag tog Iris på orden och fotade blommorna i stället. Ifall ni orkar med ett långt inlägg så kommer här augustidokumentationen över hur balkongen ser ut just nu. Ljushållarna är magnetiska och står stadigt på plåtbordet. Igår kväll tände jag dem för första gången. Varmt, helt vindstilla och när mörkret sänkte sig blev det magiskt.

Har också satt upp en ljusslinga i taket bland vildvinsrankorna, lyser så fint nu när kvällarna blir mörkare. 

Här har jag befunnit mig och läst, stickat, ätit och njutit, speciellt under sena eftermiddagar och kvällar. Mitt på dagen går det inte att vara här om det är över 25 grader och sol. Även om jag har två pinnvävsjalusier att dra ner. Och sol har det varit. Men vi har också fått regn, rejäla åskskurar har närapå dränkt gatorna och det har sprutat ur alla stuprör. Men ändå är det alldeles för torrt i skog och mark, kantarellerna har torkat bort.

Vildvinet, som jag verkligen älskar, växer så det knakar. Det klättrar nu i hela taket.

Och pelargonerna blommar på. Det som ser ut som blomkål är två vita Kalanchoe som jag köpte när vi besökte Åsby Trädgård i slutet av juli. Våreld eller höstglöd som den ju kallas, är som synes otroligt rikblommande, även utplanterad.

Dessa fantastiska pelargoner som bara blommar och blommar. Tåligare växter på en söderbalkong kan man inte ha!

Och svartögat! Klättrar villigt och har blivit precis det insynsskydd jag vill ha. Måste visa hur den ser ut...

 ... utifrån gatan, fotat genom köksfönstret. Så tacksam, men törstig!

Vy genom rutan på balkongdörren. Vita verbenan har en välförtjänt paus nu men är full av nya knoppar. Ska bli intressant att se om den håller ut lika länge som förra årets planta. Här kan du läsa om livslängden på den. 

Så ser det ut på min balkong i detta nu. Nu börjar solen titta fram igen och jag fotade i rätt ögonblick för i solsken blir bilderna inte bra.

Ha en fortsatt fin augusti!

7 kommentarer:

lisashus sa...

Vilken drömbalkong du har! Så otroligt prunkande den är och Svartögat är verkligen heeeelt otroligt! Vilken prakt på denna balkong! Jag kan tro att du njuter där när det inte är för varmt! För varmt är det verkligen! På min balkong går inte att vistas annat än på kvällar och tidiga morgnar, sen är det drygt 30 grader där! Huvva, vilken värme!
Det syns ändå att dina växter trivs och så skönt med lite regn då och då. Vi har inte ens en liten skur!!! Inte en droppe sedan den 30 juli! Det är rent förfärligt här med all torka!
Så härligt att få se din ljuvliga balkong! Tänk, att du ändå lyckas få dina växter så fina och välväxta!
Kramar
Lisa

Vit Hortensia sa...

Blomsterfägring är det verkligen på din balkong och vildvinet såååå vackert grönt! Hos oss knastrar det i det bruna gräset och vissa perenner förtvinar i värmen trots att jag går runt med vattenslangen varje eftermiddag och ger dem en svalkande dusch. I växthuset vattnar och vattnar jag och inomhusväxterna har fått flytta ner på golvet, de blir stekta i fönstren! Igår visade prognosen att det kunde komma en liiiten regnskur framåt kvällen, men idag var de dropparna borttagna. Lider med min trädgård och önskar mig just nu en balkong som din!
Kram
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Så himla fint, lummigt och mysigt! Gröna fingrar!! Och Iris i förra inlägget - så himla söt, klart hon skall fotas! 😻
Kram Gunilla

Mamma C sa...

Du har en sådan vacker och lummig balkong. Du har verkligen fått till det med klätterväxterna att göra det insynsskyddat också.
Magnetljushållarna var fiffigt.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Vilken oas du har skapat! Så himla fint.

. sa...

Åh, dessa favoritställen! Så fint och ombonat du har det. För mig växlar dessa ställen, ett tag här, ett tag där. Man kanske ställer om en stol eller ett bord och vips har man fått en "ny" favoritvrå där man älskar att sitta med boken eller sticket.

Evas Pyssel sa...

Vilken supermysig balkong du har, en oas. Du har valt växter med stor tanke för vad du vill ha dem till. Insynsskydd t.ex. Jag håller med om pelargoner. Så tacksamma. De jag har både i stugan och hemma blommar för fullt nu i denna värme. Till vintern putsar jag dem och de får stå i vintervila i vår matkällare.Nästa sommar blommar de lika frikostigt igen.
Ha det fortsatt sommarskönt på din fina balkong . //Eva