26 november 2015

Inför advent


Redan för en vecka sen tog jag in en liten granplanta, så fin att ha i glasvas när rötterna syns. Den brukar stå lika fin ända in i januari och precis när jag tröttnat och ska slänga den kan den ha fått nya ljusgröna skott.


På söndag är det äntligen första advent, den vackraste högtiden på året. Jag dekorerar sparsamt, mest med sånt från naturen. Egentligen räcker det med en liten granplanta, en pappersstjärna och tre kottar.

Ha det bra inför advent. 

14 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Javisst räcker det. Så enkelt men så vackert.
Ha en riktigt fin första advent!
Kram/Finas mammis

House and Garden by Bia sa...

Håller med dej...men jag säger alltid att i år skall jag pynta lite...men det håller aldrig liksom ;))...men granris, kottar, enris och tall det är det finaste ändå, och man kan göra så mycket fint med saker från naturen ;)
Kram på dej !

Meta sa...

SÅ fint. Måste nog ta mig i kragen ock hämta lite granar jag med( innan de fryser fast) Här är inget som vanligt i år. Vet inte vad jag ska skylla på . jaja jag har några dagar kvar än
Ha det gott och lycka till med Adventskaffet
Kram Meta

MårsArt sa...

Så fint och enkelt! I år tänker jag begränsa julpyntet till några platser här hemma. Har liksom "firat" jul länge nu...
Den där stjärnan känner jag igen...har ju vikt några i år.
Kram
Agneta

annika sa...

Det blir finast om man inte överdriver. Det är så fint med en gran i vatten. Jag har inte hämtat någon ännu men det ska bli. Ha en fin adventshelg. Såg dina fina vantar.

Tack för att du skrev om bloggen. Den fungerar nu igen. Vi fixade med lösenord på gmailen ett par gånger i går så nu ser det normalt ut.
Tänk att folk ska hålla på och förstöra!

Kram
annika

Vardag och flärd sa...

De små granplantorna är så fina att ta in, det pryder upp med naturmaterial som hör årstiden till. Sparsamt med pynt är det här också, vi har vuxit ifrån överdådet.
Ha en fin adventshelg!´
Kramar Eva

Villa Ryttarängen sa...

Jättefint! jag brukar ha en jag med.. Får se hur det blir i år, jag har ju rumsgranen. Kraaam Pia

Erikslundsliv sa...

Det enkla är ofta finast och det är så fint hos dig. Mina pappersstjärnor som liknar dina, och mina pappersänglar från i fjol får hänga med ett år till.
Trevlig advent önskar jag dig fina bloggvän!
Kram, Ann

Jord under naglarna sa...

Jag gillar också det enkla och naturliga bäst. Har tagit in smågranar coh blommor, tänder levande ljus... Min dotter, 11 år, vill pynta med all världens glitter och porslinstomtar och blinkande lampor och allt möjligt - motsatsen alltså. :)

Trevlig helg!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag håller så med dig, det räcker med lite från naturen och kanske nån ljusslinga för att fira advent och jag håller med dig, advent är nästan bättre än julen numera!
Agneta kram

lisashus sa...

Så vackert och enkelt - helt i min smak!
Vilken fin liten gran du har hittat!
Önskar dej en fin och stämningsfull advent!
kramar
Lisa

Mycket annat & lite betong sa...

Så fint med granen, men bara TRE kottar? Det är ju från dig jag har blivit inspirerad att lägga kottar lite överallt. En liten gran vill jag också ha tag i innan det fryser.

Trevlig advent med din familj!
Kram Agneta

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

De papirstjernene dine er så fiiine ! Du pynter så fint og enkelt , sånn det skal være synes jeg . Fin ny uke til deg ! Klem

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Så fint med granen. Har också små granplantor i glasvaser, en hemma och en i butiken, men jag har inte tänkt på att ha rötterna kvar, det var ju så fint och så står dom ju längre också. Tack för det tipset.

Kram Anncathrine