20 november 2015

Mormors gamla spegel


Solen sken in i mitt sovrum idag, speglad i fönstren från gamla läroverket mitt över gatan, och jag passade på att fota när det var någorlunda ljust.

Mormors spegel har vilat sig på vinden och inte passat in någonstans i lägenheten. Men nu, när väggen fått tapet, så var den plötsligt jättepassande! Konstigt det där. Den behövde lite blomslingor runt sig...


... precis så heter tapeten. Den jag hade som enbart fond men som nu fått fortsätta ytterligare en vägg. Plötsligt kändes sovrummet mer omfamnande och varmt. Jag är så nöjd med resultatet och glad att spegeln jag minns från mormors sovrum fått sin plats. En mycket gammal spegel med originalglas och slipad kant, dimmigt av ålder.


Två radband får hänga där. Så fint när ljusen är tända. Som sagt, tapeten heter Blomslinga 2923 och kommer från Boråstapeters kollektion Karlslund.

En skön novemberhelg önskar jag er alla.

14 kommentarer:

Ezter sa...

Det gör sig verkligen bra, med speglen där! Ser mysigt ut! njut av helgen!

Brunt sukker sa...

Så vakker
heldig du som har
arvet et så vakker speil
nydelig tapet
flink er du
nyt
klem Eli:)

MirandaMaräng sa...

Jätte fin mormors-spegel som passar så fint till tapeten!!

lisashus sa...

Vilken jättevacker spegel och så passande till slingorna runt omkring!
Extra fint att det är din mormors, då finns hon liksom med litegrann. Så tänker jag om de få gamla saker, med historia, som jag har i min ägo.
Blomslingan gör verkligen skäl för namnet! Så vacker den är och jag kan tro att den känns omfamnande.

Här är riktigt kallt idag och minusgrader även på dagen.
Kanske är snön på gång! Fint att ni har fått lite snö - lite ljusare då.

Önskar dej en riktigt skön och fin helg!
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Så bra att du tagit fram mormors spegel, den är vacker på tapetväggen och spegeln och tapeten gör att övrig inredning framträder fint. Så är det med inredning, det måste få sin tid innan allt faller på plats och trivsamheten och förnöjsamheten infinner sig.
Ha en riktigt fin helg!
Kramar Eva

Loppisälskare sa...

Så vacker spegel och så bra att den fick en så passande plats. Är fin tillsammans med den vackra ljusstaken. Visst är det härligt när saker liksom finner sin plats. Du har det så mysigt i ditt sovrum, verkligen trivsamt.
Kram / RosMarie

Villa Ryttarängen sa...

Vilken fin spegel, den är så charmig och speciell. Kraaaam Pia

September sa...

Du har så fint. Alltid en fröjd att titta in hos dig.

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Men herlighet , den flotte gammle speilen passer jo over alt , man måååå bare ha en så nydelig speil fremme på veggen !!! Kjempefin tapet også , du har fått det fint på soverommet ditt ! Klem klem

Snäckskalsdalen. sa...

Ska det vara tapeter ska dom vara antingen blommiga eller randiga. Och jag har alltid, ända tills det här huset haft massor med engelska tapeter med blommor på, det är så mysigt! Precis som du säger, omfamnande. Din tapet är lite lugnare i färgerna, det är vackert! Och vilken tur du hade att det räckte, sånt är guld värt.
Mormors spegel gör sig verkligen, det är fint med det gamla och lite romantiska!
Agneta kram

Margareta sa...

Så bra att du kom på att tapetsera den väggen också.Det blev ju jättebra. Hemtrevnaden är total. Spegeln fick ju också sin rätta plats på detta vis. Verkligen roligt med dessa gamla ärvda saker.
Vintern är här också, men ingen snö.Kalla vindar och minusgrader.Jag kan inte riktigt förstå att det är veckan innan advent som börjar nu.Tänk så fort hösten gått...
Kram Margareta

House and Garden by Bia sa...

Så fin spegel som passar perfekt där på väggen ;))
Så fint det blir när solen skiner in i rummet...
Ha en fin söndagskväll nu...
Kram bia

Rosor och ruiner sa...

Vad vackert det blev, och så kan du ju se tapeten när du ligger i sängen med, och då blir det förstås lite mer ombonat! Och spegeln passade ju jättefint där!

Önskar dig en bra vecka!
Kram Gunilla

Vform sa...

Åh, så mysig hörna du har!
Spegeln var ju som gjord till tapeten!
Ha en skön förstaadventshelg :)
Kramar Vivan